Ο σημαντικός Τσόλακ, ο Ατρόμητος και η «αυτοκτονία» του Αυγενάκη

Δημήτρης Μπούζας18 Σεπτεμβρίου 2020

Μετά τον Σβαμπ και τον Ζίβκοβιτς αξιόλογη θεωρείται και η τρίτη επιλογή του ΠΑΟΚ– βάση δεδομένων και αποδείξεων – αν τελικά ολοκληρωθεί. Αφορά τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος της Κροατίας Αντόνιο Τσόλακ. Θα έρθει (εάν έρθει) να προστεθεί στο ρόστερ του δικέφαλου, αντικαθιστώντας τον Άκπομ και για να βοηθήσει – αν προλάβει – στο δεύτερο παιχνίδι με την Κράσνονταρ. Εικάζεται ότι οι υπεύθυνοι θα κινηθούν στοχευμένα εκτός από την περίπτωση του παίκτη και σε άλλες περιπτώσεις, για να καλύψουν κενά, αλλά και για την περεταίρω ενδυνάμωση του ρόστερ. Από τη στιγμή που διαπιστώνεται τώρα τελευταία κι ένα «νέο κύμα» μεταγραφών που επιχειρεί να αλλάξει άρδην το σκηνικό. Ο Ολυμπιακός πρωτίστως και η ΑΕΚ στη συνέχεια, ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη και τολμούν να προσεγγίσουν και να πετύχουν συμφωνίες με στόχους οι οποίοι ήταν έξω και μακριά από τις πρώτες συντηρητικές σκέψεις τους. Καταθορυβημένοι προφανώς από την εικόνα των ομάδων τους στον τελικό και τις αντιδράσεις των οπαδών τους, προσπαθούν να διορθώσουν την κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός προχώρησε πιο δυναμικά, με την ΑΕΚ ιδρωμένη να τον ακολουθεί. Συμπερασματικά διαπιστώνει κανείς μερικές κινήσεις από αυτές που έγιναν με το «νέο κύμα» μεταγραφών, να αλλάζουν κάποια δεδομένα και να θεωρούνται αξιοπρόσεκτες. Αυτό το δεύτερο «κύμα» αλλά και οι αναγκαιότητες και προοπτικές για να πορευτεί ο ΠΑΟΚ δυναμικά στις υποχρεώσεις του (εγχώριες κι ευρωπαϊκές) επιβάλλει όπως προαναφέραμε την «εμβάθυνση» του ρόστερ. Ο δρόμος είναι μακρύς, οι αποστάσεις μεγάλες και μόλις ξεκίνησε ο μαραθώνιος. Ωστόσο σήμερα και με λίγες ανάσες μετά από μια υπερπροσπάθεια ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει για το εθνικό πρωτάθλημα έναν αντίπαλο σε ένα παιχνίδι που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και λόγω της μικρής απόστασης από την αναμέτρηση που έγινε την Τρίτη, αλλά και του γεγονότος ότι οι Περιστεριώτες είναι λαβωμένοι κι επικίνδυνοι μετά από το αναπάντεχο εντός της έδρας τους ταπεινωτικό αποτέλεσμα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα το τρίβαθμο παραμένει το ισχυρότατο κίνητρο για τους εκτελεστές της Μπενφίκα, με την υποσημείωση για όλους πως «απαγορεύεται δια ροπάλου» η υποτίμηση του σημερινού τους αντιπάλου.

Πάμε στο δεύτερο θέμα του σημερινού μας σχολίου που αφορά τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο οποίος αυτή τη στιγμή επιχειρώντας να εκτελέσει εντολές κι επιθυμίες του Ολυμπιακού (όντας τοποτηρητής και μέγας υποστηρικτής των συμφερόντων του) αφού γλίτωσε τον «αποκεφαλισμό» του από το τερατούργημα της επιτροπής των κουμπάρων και της εκτέλεσης του ΠΑΟΚ, απερίσκεπτα και προκλητικά πρωταγωνιστεί σε ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο έκανε άνω κάτω και πάλι την Κυβέρνηση. Με το νέο αθλητικό νόμο που επιχειρεί να περάσει, έφερε απέναντι του τις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αλλά (κι εδώ είναι το φοβερό) και την Ντόρα Μπακογιάννη (λόγω ΔΟΕ και συζύγου της). Η αντίδραση από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ήταν έμεση και κεραυνοβόλα. Με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΠΟ να βρεθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού κρατώντας ένα τελεσίγραφο που ορθά κοφτά έλεγε πως αν επιχειρηθεί να αναβληθούν και να μετακινηθούν οι εκλογές της ΕΠΟ (κάτι που αγωνιζόταν να επιβάλλει ο Ολυμπιακός) το Grexit ήταν άμεσο και αναπόφευκτο. Όπως ήταν επόμενο και μέσα στα τόσα προβλήματα του, ο Πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του, βλέποντας το ενδεχόμενο να γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς με ένα Grexit, συσκέφτηκαν και αποφάσισαν να δράσουν, από τη στιγμή μάλιστα που το εν λόγο νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, χωρίς να προλάβει να περάσει από την ολομέλεια. Το θέμα δεν είναι πως θα περάσει και αν περάσει διορθωμένο, αλλά το ότι για ακόμη μία φορά ο Λευτέρης Αυγενάκης όχι απλά εξετέθη ανεπανόρθωτα, αλλά προκάλεσε σοβαρότατο πρόβλημα σε μια Κυβέρνηση που αγωνίζεται απεγνωσμένα, έχοντας απέναντι της μεγάλα προβλήματα. Θεωρείται βέβαιο ότι η κίνηση Αυγενάκη να προχωρήσει τόσο σε αυτό το νομοσχέδιο παρά τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν, δεν διαφέρει από την εικόνα να βάζει ο ίδιος τη θηλιά στο λαιμό του με ότι σημαίνει αυτό.

ΥΓ1: Έχει και τα ευτράπελα της η πρόκριση του ΠΑΟΚ. Αλήθεια ξέρετε ότι η νίκη του επί της Μπενφίκα είχε σαν συνέπεια να εισπράξει 1,3 εκατομμύρια ευρώ ο Ολυμπιακός; Δωράκι στο βωμολόχο Καραππαπά κι αυτό γιατί στο νέο σύστημα των ευρωπαϊκών μπόνους λαμβάνεται υπόψιν η θέση που έχει μια ομάδα στο ranking της ΟΥΕΦΑ της ομάδας και όχι της χώρας. Ο αποκλεισμός της Μπενφίκα είχε σαν συνέπεια να μπει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια θέση ψηλότερα, αφού αποκλείστηκε μια ομάδα που ήταν πιο ψηλά από αυτόν. Πρακτικά αυτό σημαίνει να μπουν χρήματα από τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ταμείο το δικό του.

ΥΓ2: Ο Αλέξης Κούγιας έστειλλε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση του. Μετά από το μεγάλο αγώνα που έδωσε για να εκθέσει με το θέμα της πολυιδιοκτησίας τον Ιβάν και την ομάδα του, προφανώς και ανήσυχος για το μέλλον της ΑΕΛ (του έφυγαν Μόρας, Καρανίκας, Νίλι) κάνει όνειρα και για τον Ουάρντα. Δεν πιστεύουμε... πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.