Ο Σφιντέρσκι θέλει άμεσα ψυχολογικές ντόπες

Κώστας Πετρωτός20 Σεπτεμβρίου 2020

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει και απότομη προσγείωση την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, που παρότι ήρθε με αυτογκόλ του Μιχάι ήταν απολύτως δίκαιη, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί σε όλο το δεύτερο μέρος και δικαιούταν να σκοράρουν και από μόνοι τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά από μεγάλες επιτυχίες όπως αυτή με την Μπενφίκα, ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι αυτή την φορά μέτρησε περισσότερο το ματς που ακολουθεί με την Κράσνονταρ.

Στην διαχείρισή του από πλευράς Αμπέλ Φερέιρα σίγουρα, καθώς, ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε ξεκάθαρα ότι όλες οι αλλαγές του ήταν προαποφασισμένες και με βάση τις ανάγκες του επόμενου αγώνα.

Υπάρχουν, όμως, και πολλά άλλα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από την πρώτη φετινή γκέλα αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να τα αναλύσω διεξοδικά τώρα γιατί, για τον ΠΑΟΚ, προέχει ο αγώνας στη Ρωσία. Θα πω μόνο ότι στην Ελλάδα, όλοι οι αντίπαλοι θα τον αντιμετωπίσουν με την λογική της ανώτερης ομάδας και δεν θα του δίνουν εύκολα χώρους και ακόμη ότι, από την στιγμή που πήρε την απόφαση να προωθήσει τους νέους πρέπει να ξέρει ότι ο δρόμος μπροστά δεν θα είναι εύκολος και θα χρειαστεί υπομονή.

Θα προτιμήσω να εστιάσω σε ένα πρόσωπο που δεν είναι στα καλά του, όμως, είναι άκρως απαραίτητο στον ΠΑΟΚ για τα ματς με την Κράσνονταρ: τον Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ακόμη κι αν κλείσει ο Αντόνιο Τσόλακ, είναι ξεκάθαρο ότι στα παιχνίδι με την ρωσική ομάδα, ο Πολωνός θα έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο. Ο «Σφίντε» θα πρέπει να μπει με την… περσινή αυτοπεποίθησή του στον αγωνιστικό χώρο και για να συμβεί αυτό χρειάζεται ψυχολογική στήριξη. Ο Αμπέλ Φερέιρα και όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο αυτές τις μέρες για να τον ανεβάσουν ψυχολογικά και να του δείξουν ότι πιστεύουν στο ταλέντο εκτελεστή που διαθέτει. Ο περισνός καλός Σφιντέρσκι ίσως εξελιχθεί στο κλειδί που θα «ξεκλειδώσει» την πόρτα των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.