O ΣΦ ΠΑΟΚ Αννόβερου έδωσε κασκόλ στον Πατριάρχη

Πέτρος Χαριζακλής16 Φεβρουαρίου 2020

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του ΣΦ ΠΑΟΚ Αννόβερου μαζί με τον πατέρα Γεράσιμο Φραγκουλάκη από την ελληνική εκκλησία του Αννοβέρου. Η εκδρομή περιλάμβανε επισκέψεις σε όλα τα σημεία Ορθοδοξίας στην Πόλη, όπως η Χάλκη, το Πατριαρχείο και η Αγιά Σοφιά.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συνδέσμου, Δημήτρης Χατζόγλου βγήκε φωτογραφία με το κασκόλ του συνδέσμου έξω από την Αγιά Σοφιά και στην συνέχεια με την βοήθεια του πατέρα Γεράσιμου που γνωρίζει χρόνια τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε συνάντηση με τον Παναγιώτατο στο Πατριαρχείο. Ο Πατριάρχης έδωσε την ευλογία τους στους προσκυνητές από το Αννόβερο, με τον πατέρα Γεράσιμο να συστήνει τον Δημήτρη στον Πατριάρχη και να αναφέρει το κοινωνικό έργο του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Αννόβερου

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Χατζόγλου ζήτησε να δώσει δώρο ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ στον Παναγιώτατο. Εκείνος το δέχθηκε με μεγάλη χαρά, ρώτησε τον Δημήτρη από που είναι, ο Δημήτρης είπε στον Πατριάρχη πως ζήτησε να του δώσει το κασκόλ γιατί πριν 94 χρόνια κάποιοι Κωνσταντινουπολίτες έχτισαν μια ομάδα στην Θεσσαλονίκη για να τους θυμίζει την Πόλη, και πως αυτή την ιδέα μεταδίδουν ως σύνδεσμος στην Γερμανία και αυτή η ομάδα είναι τώρα πρωταθλήτρια. Ο Πατριάρχης του είπε πως θα βγει φωτογραφίες με το κασκόλ μαζί τους.

Την επόμενη μέρα οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την μητρόπολη Σηλυβρίας και με το που έφτασαν τους περίμεναν ο μητροπολίτης και δύο ιερείς, ο πάτερ Βασίλειος που είπε πως υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ και είπε στον Δημήτρη πως αυτό που έκανε να δώσει το κασκόλ στον Πατριάρχη δεν έγινε ποτέ και ούτε θα ξαναγίνει.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης ως αντιπρόσωπος του ΣΦ ΠΑΟΚ Αννόβερου επισκέφθηκε τα γραφεία του Πέρα, εκεί που γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ, και τους υποσχέθηκε να τους στείλει τα λάβαρα του συνδέσμου.

Παρακάτω η δημοσίευση του Δημήτρη Χατζόγλου στη σελίδα του ΣΦ ΠΑΟΚ Αννόβερου:

«Στην Βασιλεύουσα, γονατίζω και φέρω το λάβαρο του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Ανόβερου, μπροστά στην Αγία του Θεού Σοφία. Ρίγος και δέος να βρίσκεσαι στην πόλη του ΠΑΟΚ. Στην συνάντησή μας με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον ενημέρωσα ότι στο Ανόβερο αγωνιζόμαστε για την μεταλαμπάδευση της ιδέας εκείνων των Κωνσταντινουπολιτών που πριν από 94 χρόνια ίδρυσαν μια ομάδα να τους θυμίζει την Πόλη και σήμερα αυτή η ομάδα είναι πρωταθλητής Ελλάδας. Με χαρά ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχτηκε το αναμνηστικό δώρο του Συνδέσμου μας (ένα κασκόλ) και μου ανέθεσε να μεταφέρω τις ευχές του προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας για καλή πρόοδο και προκοπή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.