O σεβασμός στον Βιεϊρίνια, ο «μίστερ Πάμπλο Γκαρσία» και ο ΠΑΟΚ

Χάρης Δημαράς15 Νοεμβρίου 2020

Μιλάμε για δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που αναδείχθηκαν μέσα από τον ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία. Πιθανώς και τις μεγαλύτερες. Πάμπλο Γκαρσία και Αντρέ Βιεϊρίνια ξανασμίγουν στον Δικέφαλο, σε μια διαφορετική σχέση, πλέον, έχοντας πάντως παίξει μαζί σε 96 παιχνίδια με την ασπρόμαυρη φανέλα!

Κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζονται πολύ καλά ποδοσφαιρικά, αθλητικά, ενώ και ως προωπικότητες «δένουν». Ο Πάμπλο είναι πιο ορμητικός, ο Αντρέ σταθερή δύναμη. Βέβαια και ο Πορτογάλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο πολλές φορές «μεταμορφώνεται» δείχνοντας πάθος και αυταπάρνηση. Παράλληλα όμως δείχνει και τον δέοντα σεβασμό προς το νέο του προπονητή, παρ' ότι υπήρξαν συμπαίκτες και γνωρίζονται πολύ καλά.

Ετσι τον αποκαλεί και στις προπονήσεις...

Και μάλιστα σεβασμό και στην πράξη και στα λόγια. «Μίστερ Πάμπλο Γκαρσία» τον αποκάλεσε στην τηλεοπτική του παρουσία στο Open προ ημερών και όχι «σκέτο Πάμπλο». Και για όσους θεωρούν ότι αυτό μπορεί να το έκανε για τηλεοπτικούς λόγους απατώνται. Το ίδιο κάνει και καθημερινά στις προπονήσεις, αλλά όσες φορές μίλησαν και προσωπικά. «Μίστερ» και «κόουτς» τον αποκαλεί και όχι Πάμπλο. 

Θα πει κάποιος, «ο σεβασμός κρίνεται από τα λόγια;». Σαφώς ναι, φαίνεται και από εκεί, από το σύνολο της συμπεριφοράς. Και ο σεβασμός εμπνέεται, δεν επιβάλλεται. Ο Πάμπλο εμπνέει, είναι το μόνο βέβαιο. Εμπνέει για αυτό που είναι, γι' αυτό που πέτυχε ως ποδοσφαιριστής, τη νοοτροπία που θέλει να περάσει ως προπονητής. Ο Αντρέ το καταλαβαίνει, δεν... καταχράται της σχέσης που έχουν από το παρελθόν. Αυτός είναι παίκτης και ο Πάμπλο προπονητής.   

Ο Αντρέ ίσως παίξει για τελευταία χρονιά φέτος. Και λέμε «ίσως» διότι θα αποφασίσει ο ίδιος πότε θα σταματήσει, βλέποντας πώς κυλάει η σεζόν γι΄αυτόν. Έχει μπει με πολλή όρεξη στις προπονήσεις, είναι δυνατός αφού πέρασε -ασυμπτωματικά- την περιπέτεια του κορωνοϊού και είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα της επόμενης Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Το δόγμα Πάμπλο 

Ο «μίστερ Πάμπλο Γκαρσία» πάντως έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν σχολιάζοντας την παρουσία Βιεϊρίνια πως «θα πάρει την ευκαιρία του όταν θα είναι έτοιμος», δείχνοντας πως θα υπάρξει απόλυτη δικαιοσύνη στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και πως κανείς δεν είναι πάνω από αυτήν. Όμως έχει πει και κάτι άλλο ο Ουρουγουανός: «Δε με ενδιαφέρει πόσο χρονών είναι ο καθένας, αλλά τι μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο». Συνεπώς, δεν πρόκειται να μπουν ηλικιακά «ταμπού» στο ποιος θα παίζει. 

Η σχέση που έχει σφυρηλατηθεί μεταξύ του Γκαρσία και του Βιεϊρίνια είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει συζητηθεί ακόμη, αλλά είναι πιθανό ο Πορτογάλος να συνεχίσει να προσφέρει στον Δικέφαλο και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, είτε από φέτος το καλοκαίρι, είτε από του χρόνου. Το πώς μπορεί λοιπόν να «ζυμωθεί» αυτό το δίδυμο είναι κάτι που θα φανεί εν πρώτοις τη φετινή σεζόν, αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο κεφάλαιο για το μέλλον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.