Ο σχεδιασμός του Άρη μπορεί να... τρέξει ελεύθερα, πλέον, και γρήγορα...

Δημήτρης Κανελλάκης10 Ιουνίου 2022

Η νέα αναβολή (η 13η αν δεν έχω χάσει το μέτρημα...) την οποία ανακοίνωσε χθες το CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι, μπορεί να κρατάει, αφενός, για έναν ακόμη μήνα σε ομηρία τον Άρη, αφετέρου όμως, τον απαλλάσσει από τον πονοκέφαλο των μεταγραφών που ξεκινάνε την πρώτη Ιουλίου, καθώς δικαιούται να κάνει κανονικά και ο μόνος κίνδυνος που διατρέχει αφορά, πλέον, την επόμενη μεταγραφική περίοδο, του Ιανουαρίου, δηλαδή, εφόσον του επιβληθεί τιμωρία όταν θα βγει η απόφαση.

Ο σχεδιασμός των "κίτρινων", μπορεί να... τρέξει ελεύθερα. Χωρίς περιορισμούς. Χωρίς το άγχος της διατήρησης οπωσδήποτε κάποιων παικτών που έχουν συμβόλαια σε ισχύ, καθώς σε περίπτωση απαγόρευσης μεταγραφών δεν θα μπορούσε ο Άρης να τους αντικαταστήσει.

Ο Άρης μετά από την χθεσινή απόφαση μπορεί να έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στις μεταγραφές του καλοκαιριού. Μπορεί και να πουλήσει και να αγοράσει. Μπορεί να δει τι τον συμφέρει περισσότερο, όχι τι είναι υποχρεωμένος να κάνει.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι μετά το χθεσινό ξεκαθάρισμα είναι υποχρεωμένος να κινηθεί γρήγορα. Τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία για να καθυστερεί. Αν έχει συμφέρουσες προτάσεις για παίκτες που του ανήκουν και θέλει να τους πουλήσει, πρέπει άμεσα να το κάνει ώστε στην συνέχεια να φέρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αυτούς που κρίνει ο Μπούργος ότι είναι οι κατάλληλοι για να τους αντικαταστήσουν.

Ο Άρης υποχρεούται με τα νέα δεδομένα να είναι πανέτοιμος για τα πρώτα παιχνίδια για το Conference League. Τη νέα σεζόν δεν δικαιολογούνται λάθη στην ευρωπαϊκή προσπάθειά του. Και το πρεστίζ και το οικονομικό σκέλος είναι πάρα πολύ σημαντικές παράμετροι, για τις οποίες δεν νομιμοποιείται να αδιαφορήσει.

Η ετοιμότητα, όμως, προϋποθέτει αυτό που προαναφέρθηκε: όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Εξάλλου, συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή, ξέρει πού πονούσε και τι πρέπει να διορθώσει, γνωρίζει τι είδους ομάδα θέλει να φτιάξει, έχει εντοπίσει πολλούς από τους παίκτες που χρειάζεται, μένει να γίνουν και επίσημα το επόμενο διάστημα οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.