Ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς και ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού του Αρη

Βασίλης Μάστορας14 Απριλίου 2022

Οσο παραμένει στον «αέρα» η απόφαση του CAS ο Αρης δεν μπορεί να κάνει ούτε ασκήσεις επί χάρτου για την ομάδα της νέας χρονιάς. 

Μπορεί να κάνει επιδερμικό σκάουτινγκ αλλά μέχρι εκεί, γιατί όλα είναι ρευστά. Υπάρχει βεβαίως μία αρχική σκέψη να δημιουργηθεί ένας κορμός από Ελληνες παίκτες αλλά και αυτός ο σχεδιασμός χρειάζεται να δουλευτεί αρκετά προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

 Ελληνες ποδοσφαιριστές υπάρχουν, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτοί οι οποίοι είναι στα οικονομικά μέτρα του Αρη μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλές απαιτήσεις. Θεωρητικά τους ταλαντούχους τους έχουν εντοπίσει και αποκτήσει ομάδες με καλύτερο σκάουτινγκ από τον Αρη. 

Αυτός είναι και ο λόγος που αποκτώνται ξένοι. Εχουν καλύτερη ποδοσφαιρική παιδεία και υπογράφουν με καλύτερους οικονομικούς όρους. Βεβαίως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ευκαιρίες προϊόν κάποιων ειδικών καταστάσεων. Αυτό όμως θα απασχολήσει τον Αρη λίγο αργότερα. 

Εκείνο που τον «καίει» τώρα είναι να καταφέρει να «κλειδώσει» την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα ώστε να αποφύγει τυχόν περιπέτειες στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το Κύπελλο.

Ο Αρης έχει πλέον την ψυχολογία στο pick μετά την άλωση του ΟΑΚΑ. Δεν θα πρέπει όμως να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του. Είναι καλό να έχει ψυχολογία η ομάδα, αλλά πολλές φορές μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι. Αρα χρειάζεται και η κατάλληλη διαχείριση. Πολύ περισσότερο στα πλέϊ οφ όπου ο κάθε αγώνας είναι μία ξεχωριστή μάχη με ομάδες οι οποίες δεν έχουν τεράστιες διαφορές στην αγωνιστική δυναμική.

Για παράδειγμα εκεί που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός «πετούσαν στα σύννεφα» μετά την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, τους ήρθε η… «σφαλιάρα» στην επόμενη αγωνιστική. Αρα ο Αρης θα πρέπει να κάνει ταμείο μετά το τέλος των πλέϊ οφ ή αν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την 3η θέση. Διαφορετικά κινδυνεύει να αποπροσανατολιστεί από τον στόχο του.

FOCUS

Προσωπικό στοίχημα του δημάρχου Κατερίνης και από τους κορυφαίους αθλητές του μήκους Κώστα Κουκοδήμου, είναι η παραμονή του Πιερικού στη Super League2. Παρότι η ομάδα βρέθηκε από την καραμπόλα της αναδιάρθρωσης στην κατηγορία, ο δήμαρχος έβαλε πλάτη προκειμένου ο ιστορικός Πιερικός να μη χάσει την ευκαιρία της παραμονής. Και η νίκη επί της Βέροιας δείχνει ότι ο Κουκοδήμος βρίσκεται μία ανάσα από το να κερδίσει το στοίχημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.