Ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά

Metrosport Team28 Μαΐου 2020

Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς θα απασχολήσει τα επόμενα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΣΜ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης μίλησε στην  εκπομπή του Γιάννη Τακαβακόπουλου και στην Πέλλα τηλεόραση για πολλά θέματα όπως το οικονομικό, τα νέα Πρωταθλήματα, το πρόγραμμα Ατλας, αλλά και το μητρώο αθλητικών φορέων. Μεταξύ άλλων είπε:

«Εντολή δόθηκε Τάσο Μαυρίδη να κάνει μια μελέτη για τις ελαφρύνσεις που θα κάνουμε στα σωματεία. Αναλυτικά: «Εφόσον τα παιχνίδια θα γίνονται χωρίς κόσμο εννοείται ότι οι ομάδες δεν θα πληρώσουν το ποσοστό των εισιτηρίων. Οσα σωματεία είχαν πληρώσει για το πρόγραμμα κάλυψης επεμβάσεων των ποδοσφαιριστών φέτος δεν θα πληρώσουν τίποτε. Ο λόγος είναι ότι δεν πρόλαβε να τελειώσει η χρονιά και δεν έγιναν πολλές επεμβάσεις. Ελαφρύνσεις θα υπάρξουν και στις δηλώσεις συμμετοχής και στο κύπελλο. Οσον αφορά τις διαιτησίες κλπ θα το συζητήσουμε με τα αρμόδια τμήματα. Ο στόχος μας είναι για οικονομικούς λόγους να μην χάσουμε ούτε ένα σωματείο. Από την άλλη φέτος οι όμιλοι θα είναι μικρότεροι και το μικρό χρονικό διάστημα θα φέρει και λιγότερες δαπάνες».

Δημητριάδης: «Για ποιο λόγο το κάνει;

Ο Σάββας Δημητριάδης τοποθετήθηκε και για το μητρώο αθλητικών φορέων : Γιατί βάζει ο κ. Αυγενάκης ως όριο τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των δικαιολογητικών όταν ξέρει ότι τα σωματεία χρειάζονται βεβαιώσεις από τις Ενώσεις και οι Ενώσεις είναι σε αναστολή. Για ποιο λόγο το κάνει όταν ο κάθε πρόεδρος αυτή την περίοδο τρέχει για την επιβίωση του, άλλος δεν έχει δουλειά του, άλλος ανοίγει το μαγαζί του κα τρέχει για αυτό. Είναι λογικό να έχεις δεύτερες σκέψεις. Θα μπορούσε να πει μπείτε μέχρι τις 30 Ιουνίου στην πλατφόρμα προεγγραφής και καταθέστε τα δικαιολογητικά μέχρι τις 30/12

Τα νέα Πρωταθλήματα

Η νέα Α1 θα γίνει σε δύο ομίλους, η Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ σε πέντε ομίλους, η Β’ σε έξι ομίλους και η Γ’ ανάλογα με τις συμμετοχές.

Αναφορά έκανε ο Σάββας Δημητριάδης και στο πρόγραμμα Ατλας όπου μέσα από προγράμματα που εκπονούνται στο πανεπιστήμιο, παιδιά που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο δηλαδή από την φυσική αγωγή θα μπορούν να απορρoφηθούν από τα σωματεία δωρεάν για τρεις μήνες. Ακόμη είπε ότι θα υπάρξουν συνεργασίες με το πανεπιστήμιο όσον αφορά σεμινάρια και διατροφές και ακόμη στόχος τα επόμενα χρόνια είναι να επιλέγονται κάθε χρόνο προπονητές (από έναν ως πέντε) που δουλεύουν σε τμήματα υποδομών οι οποίοι για μια δύο εβδομάδες σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και με έξοδα της ΕΠΣΜ θα επιμορφώνονται στο εξωτερικό και τις γνώσεις τους στη συνέχεια θα τις μεταλαμπαδεύουν σε συναδέλφους τους

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.