Ο Σάσα, ο «Φέτφα» και η συζήτηση για επέκταση

Γιώργος Στράντζαλης07 Ιουνίου 2020

Στο περιθώριο των συζητήσεων για τη μείωση των συμβολαίων λόγω της ζημίας που υπέστη η ΠΑΕ Άρης από την πανδημία, οι «κίτρινοι» εξέφρασαν την επιθυμία τους στους Λούκας Σάσα, Γιάννη Φετφατζίδη για την επέκταση των συμβολαίων τους για έναν ακόμη χρόνο.

Στη συζήτηση για μείωση των συμβολαίων κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Υπάρχουν οι παίκτες οι οποίοι ήδη επέλεξαν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, άλλοι μένουν ελεύθεροι στο τέλος του Πρωταθλήματος και βρίσκονται στο πλάνο του Μίκαελ Ενινγκ, υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν συμβόλαια. Στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται οι Λούκας Σάσα, Γιάννης Φετφατζίδης. Η επίτευξη συμφωνίας για μείωση του τρέχοντος συμβολαίου αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση διότι το πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνει επιστροφή χρημάτων σε ποσοστό 100% στην περίπτωση που η ομάδα πετύχει τους στόχους της (πρόκριση στους ομίλους του Europa League) ή ακόμη, μέσα από bonus τα οποία θα συμπεριληφθούν στα συμβόλαιά τους. Τα bonus αντανακλούν σε ατομικές διακρίσεις. Επίσης, σε όλους διευκρινίστηκε πως θα επιστραφούν χρήματα και στο ενδεχόμενο πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλου.

Η συζήτηση με τους δύο ποδοσφαιριστές δεν περιορίστηκε στη μείωση των συμβολαίων αλλά επεκτάθηκε και στην προοπτική επέκτασης των συμβολαίων τους για (τουλάχιστον) έναν χρόνο ακόμη. Δεν κατατέθηκε ξεκάθαρη οικονομική πρόταση, αυτό θα γίνει στο επόμενο διάστημα, αλλά λίγο πολύ περιγράφηκε από τους Θόδωρου Καρυπίδη, Άγγελου Χαριστέα η επιθυμία υπογραφής συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2022. Αυτή η απόφαση ανήκει περισσότερο στον ποδοσφαιρικό διευθυντή της ΠΑΕ Αρης καθώς εκτιμά – και συμφωνεί μ’ αυτή την άποψη και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ – ότι το μεγαλύτερο λάθος που έγινε το περσινό καλοκαίρι ήταν ότι δεν φρόντισε η ομάδα να επεκτείνει τα συμβόλαια των παικτών που θα ήθελε να παραμείνουν. 

Εκτιμά δηλαδή ότι από πέρυσι θα έπρεπε να επιτευχθούν συμφωνίες τουλάχιστον με τους Χαβιέρ Ματίγια, Φραν Βέλεθ, Μπρούνο Γκάμα, Μιχάι Κόρχουτ. Αυτό δεν έγινε με συνέπεια οι συζητήσεις να γίνονται σε διάστημα κατά το οποίο οι ποδοσφαιριστές έχουν ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα λόγω της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που έχει επιβληθεί στην ΠΑΕ Αρης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ METROSPORT (7/6) 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.