Ο Σαντίκου και οι άλλοι φορ που εξετάζει ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης22 Ιουλίου 2020

Με την αποχώρηση του Μπράουν Ιντέγε και από χθες τη λήξη της σύμβασης του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, το ρόστερ του Αρη έμεινε δίχως επιθετικό. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν πάρει εδώ και καιρό την απόφασή τους να προχωρήσουν στην απόκτηση δύο φορ, με τον Αρμάντο Σαντίκου να αποτελεί την πρώτη τους και βασική επιλογή. Ο Αλβανός επιθετικός αρέσει, και βάσει του scouting report που έχει προηγηθεί θεωρείται μία αξιόπιστη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Ο Αρης έχει συζητήσει μαζί του την προοπτική της μεταγραφής του, ενώ οι Ισπανοί αναφέρουν εδώ και μέρες ότι οι συζητήσεις τους είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.  

Οπως επίσης και με τη Λεβάντε (στην οποία ανήκει) για τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς. Ωστόσο, η περίπτωση του 29χρονου κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Πρώτον, γιατί η Λεβάντε θέλει να διατηρήσει τα δικαιώματά του και ενδεχομένως να του προτείνει επέκταση συμβολαίου έως το 2022. Δεύτερον, η ισπανική ομάδα συζητάει μεν την παραχώρηση του δανεισμού, με την προοπτική να μην καλύψει μεγάλο μέρος του συμβολαίου του δε. Οι ετήσιες απολαβές του Σαντίκου είναι περίπου 500 χιλιάδες και η Λεβάντε συζητάει για να καλύψει το πολύ μέχρι 150.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Αρης θα χρειαστεί να κάνει οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσει.  

Από εκεί και πέρα, εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις επιθετικών, κυρίως από την Ευρώπη. Μία βασική επιλογή (μετά τον Σαντίκου) είναι ο Κριστιάν Λόπεζ. Το συμβόλαιο του 31χρονου δεν υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ, ενώ το τελευταίο διάστημα εξετάζεται και μία ιδιαίτερα αξιόλογη περίπτωση επιθετικού, ο οποίος μάλιστα είναι σε καλύτερη ηλικία (κοντά στα 26) από τους προαναφερθέντες, ενώ και το κασέ του είναι κοντά στα θέλω του Αρη. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτηση δύο φορ, δίνοντας αυτή τη στιγμή όμως προτεραιότητα στον – θεωρητικά – βασικό επιθετικό της νέας σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.