O ρέκορντμαν όλων των εποχών στις ασίστ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάποιος που ποτέ δεν θα περίμενες

Metrosport Team10 Ιουλίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Η «βασίλισσα» του ευρωπαΐκού ποδοσφαίρου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σε θέση ισχύος όσον αφορά την «μάχη» του τίτλου στην La Liga και δικαίως αποκαλείται ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην μετά κορονοιού εποχή. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν δείχνει να βρίσκει ξανά τον δρόμο της έπειτα από την ομολογουμένως κακή της περσινή χρονιά και ανακαλύπτει από παντού πρωταγωνιστές.

Ο εμβληματικός αρχηγός της, Σέρχιο Ράμος την παίρνει κυριολεκτικά και μεταφορικά από το χέρι οδηγώντας τη στην επιστροφή στους τίτλους, αφού στις 3 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην Ισπανία βρίσκεται στο +1 από την Μπαρτσελόνα, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Μετά και την φυγή του μεγάλου της αστέρα, Κριστιάνο Ρονάλντο το Καλοκαίρι του 2018 έψαχνε με.. μανία και πολλές φορές χωρίς λογική και καθαρό μυαλό τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου, τον άνθρωπο που θα γινόταν ο επόμενος ηγέτης της. Πολλοί θεώρησαν ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του Αζάρ, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει «βγάλει» τα λεφτά του. Ο Ζιντάν έδειχνε να απέχει χιλιόμετρα από αυτή την λογική και αυτή η στάση φαίνεται να δικαιώνει τον ίδιο αλλά και την ομάδα του! 

Καρίμ Μπεντζεμά: Μόνος του και όλοι τους!


Η Ρεάλ πέρασε από 40 κύματα, έμεινε άτιτλη μετά από πολλά χρόνια, δέχθηκε την καζούρα και τα “χτυπήματα” των μεγάλων αντιπάλων της αλλά έμεινε πιστή στο πλάνο του προπονητή της και στο σήμερα δηλώνει πιο έτοιμη και ώριμη από ποτέ για την επιστροφή στην κορυφή, εκεί που ανήκει! Χωρίς τον έναν που θα κάνει την διαφορά, αλλά με μία σπάνια (για Ρεαλ Μαδρίτης) συνοχή σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και 11 εξίσου σημαντικούς παράγοντες. Ρονάλντο δεν υπάρχει, υπάρχει όμως ο Ράμος, ο Μαρσέλο, ο Μόντριτς, ο Ίσκο και ο Μπεντζεμά. Last but not least ο Γάλλος που διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του με στατιστικά που ούτε ο ίδιος θα περίμενε. Ο Καρίμ αποτελεί την επιθετική σταθερά της Ρεάλ Μαδρίτης και τον βασικό λόγο που η "βασίλισσα" πατά κορυφή και διεκδικεί με αξιώσεις τον φετινό τίτλο. Με 17 γκολ στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις της ομάδας του δικαίως «βαφτίζεται» ως ο ηγέτης των "μερένχες" και ένα από τα βασικά φαβορί για το φετινό χρυσό παπούτσι και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην La Liga!  Μπορεί στο σκοράρισμα να τον έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, ποιος θα περίμενε όμως ότι θα ήταν πρώτος όλων των εποχών σε ασίστ για την «βασίλισσα»; Η απάντηση είναι κανείς. Δεν είναι μόνο το ιδιαίτερο της θέσης του (σεντερ φορ) αλλά κυρίως οι σπουδαίοι ανταγωνιστές του ανά τα χρόνια.

Από τον Μπέκαμ μέχρι τον Γκούτι και από τον Ραούλ μέχρι τον Τόνι Κρος η λίστα είναι ατέλειωτη και η αξία των ονομάτων ανεκτίμητη. Κι όμως, ο 32χρονος Γάλλος κατόρθωσε, γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται, να φιγουράρει στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας με 134 ασίστ σε 508 επίσημα παιχνίδια με την Ρεάλ σε αυτά τα 10 χρόνια παραμονής του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Δεύτερο στη σχετική λίστα συναντάμε τον πρώην Μαδριλένο, Κριστιάνο Ρονάλντο με 131 ασίστ, ενώ ακολουθούν οι Ραούλ (109), Φίγκο (93) και Ρομπέρτο Κάρλος (89). Καρίμ Μπεντζεμά, ένας ρέκορντμαν από το.. πουθενά!

Αναλυτικά η λίστα: 

1.  Μπεντζεμά: 508 ματς, 134 ασίστ

2. Κριστιάνο Ρονάλντο: 438 ματς, 131 ασίστ

3. Ραούλ: 741 ματς, 109 ασίστ

4. Μαρσέλο: 509 ματς, 97 ασίστ

5. Φίγκο: 245 ματς, 93 ασίστ

6. Γκούτι: 542 ματς, 90 ασίστ

7. Ρομπέρτο Κάρλος: 527 ματς, 89 ασίστ

8. Ντι Μαρία: 190 ματς, 85 ασίστ

9. Οζίλ: 159 ματς, 80 ασίστ

10. Ζινεντίν Ζιντάν: 227 ματς, 68 ασίστ   


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.