«Ο Ρεχάγκελ μας έδειξε πως πρέπει να παίζει η Ελλάδα, πρέπει να εμπιστευτούν τα ελληνόπουλα οι ελληνικές ομάδες»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής ομάδας, Νίκος Καρούλιας, και μίλησε για τα δύο φιλικά παιχνίδια της Ελλάδας, το σύστημα του Πογιέτ, τους ηγέτες που λείπουν από την Εθνική ομάδα αλλά και το γεγονός πως στις ελληνικές ομάδες δεν παίζουν Ελληνες παίκτες.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το αν θα ταίριαζε διαφορετική διάταξη στην Εθνική ομάδα: «Δεν είναι μόνο ότι δεν έχουμε εξτρέμ, δεν έχουμε επιθετικούς για να έχουμε υπεραριθμία. Δεν θα πρέπει να ψαχνόμαστε με διάφορα σχήματα. Ο Ρεχάγκελ μας έδειξε πως πρέπει να παίζει η Ελλάδα, να παίζει κλεφτοπόλεμο. Με αυτή τη συνταγή τα κατάφερε η Ελλάδα. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να παίζουν κλειστά. Η Εθνική παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα στο παιχνίδι με τη Ρουμανία, εμένα μου άρεσε. Με το Μαυροβούνιο είδαν πως είναι υποδεέστερη ομάδα και φάγαμε την σφαλιάρα».

Για τις ελληνικές ομάδες που δεν έχουν Ελληνες ηγέτες: «Σε κάθε ομάδα υπάρχουν οι οδηγοί σε κάθε ομάδα, σε συλλόγους και στην Εθνική. Τέτοιους παίκτες που τραβάνε την ομάδα και την οδηγούν, δεν έχουμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν αγωνίζονται Ελληνες ποδοσφαιριστές στις ελληνικές ομάδες. Τώρα πάει κάτι να γίνει με την υποχρεωτικότητα των 4 Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα, αυτό θα βοηθήσει και την εθνική ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι ηγέτες όπως ο Μπουχαλάκης ή ο Κουρμπέλης αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτοί. Κάτι έκαναν κάποια στιγμή ο Πέλκας, ο Παυλίδης αλλά χρειαζόμαστε κι άλλους«.

Και τέλος τόνισε: «Δεν θα έπρεπε να είναι είδηση πως ο ομοσπονδιακός προπονητής πηγαίνει να δει τον αγώνα της Κ21. Πρέπει επιτέλους οι ελληνικές ομάδες να εμπιστευτούν τα ελληνόπουλα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές βελτιώνονται παίζοντας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.