Ο ρεαλιστής Πάρντιου που δεν υποκρίνεται και δεν δειλιάζει από τις απουσίες

Βασίλης Μάστορας01 Οκτωβρίου 2022

Η συνεργασία του Πάρντιου με την Ντεν Χααχ και λίγο αργότερα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας «εκτροχίασαν» την επαγγελματική του καριέρα. Από τον μαγικό κόσμο της Premier League βρέθηκε να παλεύει να αποδείξει και πάλι τις ικανότητες του. Ο Αρης είναι η νέα του επαγγελματική περιπέτεια και απ’ ότι φαίνεται το πρώτο που τον νοιάζει είναι να δουλεύει σ’ έναν επαγγελματικό προορισμό όπου θα απολαμβάνει τη δουλειά του. 

Τα πρώτα συναισθήματα του από τους «κίτρινους» τού δίνουν αυτή την ικανοποίηση. Μπορεί να μην βρήκε όλες τις υλικοτεχνικές υποδομές στις οποίες έχει μάθει να δουλεύει, αλλά αυτό δεν έχει χαλάσει τη διάθεση του. Ο Εγγλέζος δουλεύει με συνέπεια και με στόχο να πάρει από τον κάθε ποδοσφαιριστή το καλύτερο αποτέλεσμα. Προσφορά αντίστοιχη με το ταλέντο του. Προπονητής που δείχνει να μην έχει δεύτερη σκέψη, μιλάει χωρίς υπεκφυγές και χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες. 

Άλλος στη θέση του μπορεί να μεμψιμοιρούσε για τις απουσίες των Μπράμπετς και Ντουκουρέ από τον Βόλο. Ο Πάρντιου όχι μόνο δεν έδειξε να «τρομάζει», αλλά ενίσχυσε και την ψυχολογία των παικτών που θα τους αντικαταστήσουν δηλώνοντας ότι «η ομάδα έχει επιλογές ώστε να γίνει το καλύτερο». Το σημαντικότερο είναι ότι ο Πάρντιου δεν προσποιείται, ούτε «παίζει» κάποιο ρόλο. Εχει τη διάθεση να ανταμείψει όποιον ποδοσφαιριστή δουλεύει στις προπονήσεις και μιλάει με ρεαλισμό. 

Αυτό έκανε και αναφερόμενος στο γιατί υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο: «Στο τέλος της χρονιάς, ό,τι και να γίνει, θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε. Μπορεί να πει ο πρόεδρος ότι θέλει άλλον προπονητή. Να καθίσουμε και να δούμε στο τέλος τι θέλουμε και που μπορούμε να πάμε. Μπορεί να πω εγώ ότι ζήτησα 2-3 πράγματα και δεν έγιναν, φεύγω. Ή ο πρόεδρος να πει, έπρεπε να τερματίσουμε πιο ψηλά, γεια σου. Δεν πιστεύω στα συμβόλαια. Το πιο σημαντικό είναι η προσωπική σχέση». Καθαρές κουβέντες, σκέψη χωρίς τοξικότητα και ιδιοτέλεια. Επαγγελματική κουλτούρα οι οποία λειτουργεί υπέρ της πρόοδου της ομάδας.

FOCUS

Αν τελικώς ο κ. Ευγενίου αποδεχτεί την πρόταση του κ. Τομ Παπαδόπουλου (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε απάντηση του μεγαλομετόχου), ο ομογενής επιχειρηματίας θα πρέπει να έχει ζυγίσει τις οικονομικές του δυνατότητες ώστε να μη μείνει πάλι στα μισά του δρόμου, όπως κατά την προηγούμενη διοικητική του παρουσία. Με μπακαλίστικους υπολογισμούς προϋπολογισμός δεν γίνεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.