Ο ρεαλιστής Μπούργος, η ευτυχία τού Αρη να τον έχει προπονητή και οι νέοι στόχοι

Βασίλης Μάστορας30 Απριλίου 2022

Ο Χερμάν Μπούργος παρά το λάτιν ταπεραμέντο του όταν μιλάει για τον Αρη βγάζει ρεαλισμό. Αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο που τον χαρακτηρίζει, εκτός από την αινιγματικότητα με την οποία απαντάει σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας. Τον ίδιο… δρόμο ακολούθησε και χθες μιλώντας στο συνδρομητικό για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν απάντησε ακόμη και σε ερώτηση που αφορούσε την ετοιμότητα των Ιτούρμπε, Σάσα και Κουέστα. Οπότε σ’ αυτή τη λογική θα ήταν είδηση αν έδινε μία αισιόδοξη απάντηση για τη σημασία μίας νίκης του Αρη στη «Λεωφόρο». 

Ο Μπούργος προτιμάει να κρατάει χαμηλά τους τόνους όταν μιλάει για τον επόμενο αγώνα. Χωρίς ίχνος έπαρσης. Σε κάθε περίπτωση όμως σου δίνει τη σιγουριά ότι βρίσκεται μέσα στο πνεύμα του κάθε αγώνα, ότι έχει «διαβάσει» τον επόμενο αντίπαλο και ότι δεν θα διστάσει να ανακατέψει την τράπουλα προκειμένου ο Αρης να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε και από τις χθεσινές δηλώσεις τού Αργεντινού, ο οποίος είπε ότι «το μυαλό του προπονητή ποτέ δεν ξεκουράζεται, πέρασα τις διακοπές… προπονούμενος επί της ουσίας. Εχουμε προσαρμοστεί για το πώς θα πάρουμε τη νίκη».

Η συνεργασία του Μπούργος με τον Αρη αποδεικνύεται κίνηση-ματ. Εγινε σε μία χρονικά περίοδο που ο Αρης δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι καινούργιο και ήταν ενοχλητικά προβλέψιμος. Ο Αργεντινός κατέθεσε από την πρώτη μέρα την εμπειρία του, άλλαξε τακτικά πράγματα στην ομάδα, ενέπνευσε τους ποδοσφαιριστές και ξύπνησε τον επαγγελματικό τους εγωισμό. Αποτέλεσμα; Ο Αρης να έχει δημιουργήσει συνολικά 64 τελικές στα πλέϊ οφ, να έχει λύσει μερικώς το πρόβλημα του γκολ και η ομάδα να δίνει την αίσθηση ότι έχει λύσεις για οποιονδήποτε αντίπαλο. 

Το τελικό «ταμείο» για το τι πρόσφερε ο Μπούργος στον Αρη θα γίνει μετά το τέλος της διαδικασίας των πλέϊ οφ. Αυτή όμως θα είναι η πρώτη ανάγνωση γιατί θα έχει μαγειρέψει με τα υλικά που βρήκε. Δεν θα έχει «χτίσει» το ρόστερ σύμφωνα με τη δική του φιλοσοφία, ενώ ο χρόνος ήταν σχετικά μικρός για να περάσει στους παίκτες όλα τα «θέλω» του. Το ζήτημα όμως που μπαίνει και έχει αξία, είναι ο Αρης να αξιοποιήσει σε όλα τα επίπεδα την εμπειρία και την ποιότητα του Αργεντινού προπονητή. Εμπειρία τεράστια από ένα κλαμπ όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, την τεχνογνωσία της οποίας κάποιος θα πρέπει να την πληρώσει ακριβά για να τη μάθει. Ο Αρης δεν μπορεί να γίνει Ατλέτικο και αυτό είναι αυτονόητο. 

Το δήλωσε χθες και ο Μπούργος ότι «δεν θα κάνει τη νέα Ατλέτικο, αλλά τον νέο Αρη». Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Ανεξαρτήτως από τι θα πετύχουν φέτος οι «κίτρινοι» να δημιουργηθεί μία ομάδα η οποία να έχει προοπτική και όχι κοντόφθαλμες απαιτήσεις. Δηλαδή να έχει απαιτήσεις για τίτλο και όχι απλώς αποτελέσματα-πυροτεχνήματα που δημιουργούν εφήμερες εντυπώσεις. Ο Αρης πλέον χρειάζεται κάτι περισσότερο από την παρουσία στην τρίτη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση από την οποία… εξοστρακίζεται με το καλημέρα. 

FOCUS

Ο χρηματοδότης της ΚΑΕ Αρης κουράστηκε να πληρώνει και να κάνουν άλλοι κουμάντο, οπότε έστειλε τελεσίγραφο στους «αρειανοπατέρες» ή να περάσει η άποψη του για τον κόουτς ή να βρουν λεφτά ώστε να γλιτώσει η ομάδα την ανάκληση των δελτίων. Οπως λέει και η παροιμία «στάμνα πολλές φορές πάει στη βρύση, αλλά μία φορά σπάζει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.