Ο ρεαλιστής Μίκαελ Ένινγκ και η ζωή χωρίς τον Ιντέγε

Γιώργος Στράντζαλης23 Ιανουαρίου 2020

Με ρεαλισμό αντιμετωπίζει ο Μίκαελ Ένινγκ την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο Αρης με την απαγόρευση μεταγραφών που του επέβαλλε η FIFA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δένει τα χέρια των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι είχαν καταστρώσει το πλάνο τους για την ενίσχυση του – ελλιπούς – ρόστερ, αλλά βλέπουν τα σχέδιά τους να μην μπορούν να υλοποιηθούν. Κατά συνέπεια ο Γερμανός προπονητής καλείται να διαχειριστεί με εξυπνάδα και ειδικούς χειρισμούς το υπόλοιπο του φετινού “μαραθωνίου”. 

Κάτι το οποίο ναι μεν τον προβληματίζει, από την άλλη όμως δεν τον τρομάζει κιόλας. “ Δεν βοηθάει να γκρινιάζουμε για την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, αλλά είναι ένα πρόβλημα”, απάντησε ο πραγματιστής Ένινγκ όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω ζήτημα, με αφορμή και την απουσία του Κόρχουτ ματς με τον Πανιώνιο: “είναι κάτι που μας δημιουργεί πρόβλημα και ειδικά τώρα που θα λείψει ένας παίκτης και στη θέση του δεν έχουμε άλλον” πρόσθεσε μιλώντας στα κανάλια Novasports.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Γερμανός τεχνικός συμπλήρωσε έναν γύρο Πρωταθλήματος και έκανε τον δικό του απολογισμό: “Το σημαντικό είναι ότι πλέον έχω εικόνα για όλους τους αντιπάλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθα στη μέση μιας διαδικασίας και κυριολεκτικά μπήκα στα βαθιά νερά. Θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν έκανα την προετοιμασία. Είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθεις όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα την οποία δεν έφτιαξες εσύ. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχουμε θετικό πρόσημο”, είπε.

Θα μάθει να ζει χωρίς τον Ιντέγε

Για τις επόμενες περίπου πέντε εβδομάδες ο Αρης θα αναγκαστεί να πορευτεί χωρίς τον βασικό του επιθετικό, τον Μπράουν Ιντέγε. Το αποτέλεσμα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι ο Νιγηριανός υπέστη θλάση στη γάμπα και έτσι θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η απουσία του αφενός δημιουργεί έλλειψη επιλογών στον Ένινγκ και αφετέρου τον αναγκάζει να “θυσιάσει” παίκτες όπως ο Λάρσον ή ο Ντιγκινί χρησιμοποιώντας τους στην αιχμή του δόρατος ώστε να καλύψει εκ των έσω το κενό. Με τα δεδομένα που υπάρχει και το πρόσφατο παρελθόν, ο Λάρσον είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Ιντέγε. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όταν ο Νιγηριανός τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές και ο Σουηδός είχε ανταποκριθεί στο ρόλο του φορ, σκοράροντας δις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.