Ο ρεαλιστής κ. Ευγενίου, ο παρορμητικός κ. Παπαδόπουλος και το project-Σακίεβιτς

Βασίλης Μάστορας28 Ιουνίου 2022

Το πρόβλημα που προέκυψε για τη νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ηρακλής, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μόνο απρόοπτο δεν είναι. Το αντίθετο. Ο Τομ Παπαδόπουλος που πριν από λίγες ημέρες με ανακοίνωση του προανήγγειλε το νέο μετοχικό σχήμα με μετόχους τον κ.Ευγενίου, τον κ.Σακίεβιτς και τον ίδιο, προφανώς ή βιάστηκε ή χάθηκε στη… μετάφραση.

Το σενάριο αυτό δεν το είχε συζητήσει σε όλο το εύρος του με τον κ. Ευγενίου κατά την τελευταία παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο ομογενής επιχειρηματίας. Είχαν συζητήσει αρκετά άλλα πράγματα, αλλά για την παρουσία του κ.Σακίεβιτς, στην ομάδα και το μετοχικό σχήμα συμφωνία δεν υπήρξε. Αυτός είναι και ο λόγος που αναχωρώντας για τις ΗΠΑ η μόνη συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε ήταν η συμμετοχή του κ. Παπαδόπουλου χορηγικά στην προσπάθεια που θα κάνει ο Ηρακλής.

Είχε μάλιστα προσδιοριστεί και το ύψος της χορηγίας στο ποσό των 350.000 ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε από την πλευρά του ομογενή επιχειρηματία ανακοίνωση στην οποία τονίζονταν η απόφαση του για περισσότερο ενεργή συμμετοχή στην ΠΑΕ. Σ’ αυτή ανέφερε ότι θα συμμετέχει μετοχικά και οργανωτικά ο Νικ Σακίεβιτς. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι η ανακοίνωση αποτελούσε προϊόν συμφωνίας με τον κ. Ευγενίου, ο οποίος όμως δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος. Μέχρι που χθες έγινε γνωστό ότι ο μεγαλομέτοχος διαφωνεί τόσο με την επιχειρησιακή παρουσία του κ. Σακίεβιτς στην ομάδα, όσο και με την μετοχική του παρουσία. Η θέση του κ. Ευγενίου ενόχλησε τον κ. Παπαδόπουλο, όπως και το ότι θέλει να κρατήσει το 51% των μετοχών, αλλά το θέμα θα παραμείνει παγωμένο μέχρι την άφιξη του ομογενή επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του Ιουλίου.

Η αντίδραση του κ. Ευγενίου έχει να κάνει με τις αμοιβές του Νικ Σακίεβτις και των συνεργατών του οι οποίες φτάνουν στο ποσό των 300.000 ευρώ. Ποσό τεράστιο για το μπάτζετ του Ηρακλή, αλλά και οποιασδήποτε άλλης ομάδας της Super League2. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι οι γνώσεις, η ατζέντα και η εμπειρία του κ. Σακίεβιτς στον επαγγελματικό αθλητισμό, θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανταπόδοση των χρημάτων που θα πάρει. Ο κ.Ευγενίου που έχει μάθει να απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που φθάνει τα πάπλωμα, προκειμένου να μην υποθηκεύσει την ΠΑΕ και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, δεν είναι διατεθειμένος να μπει σ’ αυτή τη λογική. Αρα υπάρχει ένα χάσμα απόψεων το οποίο είναι άγνωστο πού θα οδηγήσει.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Παπαδόπουλο για τις προθέσεις του, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να έχει πετυχημένη διοικητική παρουσία. Με δεδομένο ότι δεν έχει παραγοντική κουλτούρα και παίρνει αποφάσεις οι οποίες είναι προϊόν του παρορμητισμού του οδηγείται σε αδιέξοδα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Ηρακλής πήγε στα βράχια κατά την προηγούμενη διοικητική του παρουσία.

Θα μπορούσε το νέο μοντέλο συνεργασίας να το είχε συμφωνήσει με τον κ. Ευγενίου, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και να το αποτυπώσει σ’ ένα χαρτί. Αν συναντούσε αντιδράσεις να αποφάσιζε για το τι τελικά θα κάνει.

Τώρα ο Τομ Παπαδόπουλος υποχρεώνεται να τρέξει πίσω από τα γεγονότα. Εκτός κι αν αποφασίσει να υποστηρίξει ο ίδιος οικονομικά το project-Σακίεβιτς. Ολες οι άλλες εκδοχές δύσκολα θα βρουν πεδίο εφαρμογής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.