Ο ρεαλισμός του κ. Καρυπίδη και ο σχεδιασμός με πλάνο

Βασίλης Μάστορας05 Αυγούστου 2020

Στον αθλητισμό είναι εύκολο να λαϊκίσει ένας διοικητικός ηγέτης, καθώς πάντα υπάρχουν πρόθυμα… αυτιά να «ρουφήξουν»… παραμύθια. Μεγαλόστομες υποσχέσεις που «χτίζουν» όραμα, χωρίς κανείς να νοιάζεται αν τελικώς γκρεμιστεί όπως τα παλάτια στην άμμο. Αλλωστε στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει μία καλή δικαιολογία για τις υποσχέσεις που δεν έγιναν πράξη. Κι όταν στερεύουν οι δικαιολογίες κατασκευάζονται εχθροί στην πλάτη των οποίων φορτώνεται η αποτυχία.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης του Λαζάρου χθες στην απολογιστική του συνέντευξη Τύπου προτίμησε να μιλήσει με ρεαλισμό για όσα συνέβησαν στον Αρη τη χρονιά που τελείωσε και γι’ αυτά που πρόκειται να γίνουν. Χωρίς να υποσχεθεί, σε αγωνιστικό τουλάχιστον επίπεδο, πράγματα ανέφικτα. Ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τον κ. Γεραπετρίτη και δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν είναι πίσω απ’ ότι κακό συμβαίνει στον Αρη! Εβαλε τον πήχη των στόχων για τη νέα χρονιά σε εφικτά επίπεδα και ξεκαθάρισε ότι «στόχος της ομάδας είναι να ανέβει στο Πρωτάθλημα μία θέση, σε σχέση με φέτος, και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League». Δηλαδή αυτό είναι εύκολο; θα αναρωτηθεί κάποιος. Εύκολο μπορεί να μην είναι, αλλά μαχητό για μία ομάδα που σκοπεύει να κάνει ένα αγωνιστικά αξιόπιστο σύνολο, σίγουρα είναι.

Το θετικό από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είναι ότι για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Καρυπίδης, ακούστηκε η λέξη ορθολογισμός για την περιγραφή του σχεδιασμού του ρόστερ και των οικονομικών. Το κέρδος από την περιπέτεια που πέρασε ο Αρης τη χρονιά που τελείωσε και από την παρουσία του Αγγελου Χαριστέα. Ο διευθυντής του αγωνιστικού, παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται, προφανώς έχει βρει τον κώδικα επικοινωνίας με τον κ. Καρυπίδη κι αυτό είναι θετικό για τη λειτουργία του Αρη. Ακόμη και το να ξέρει ποιο είναι το timing ώστε να κάνει ένα βήμα πίσω, προκειμένου να μη συγκρουσθεί με τον διοικητικό ηγέτη των «κίτρινων», είναι χρήσιμο για τη λειτουργία της ομάδας. Αλλωστε αντιθέσεις υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες. Εκείνο που μετράει είναι η δημόσια εικόνα και το αποτέλεσμα.

Ο Αρης λοιπόν σχεδιάζεται με στόχο να αποφύγει τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς. Από έναν Θόδωρο Καρυπίδη περισσότερο ώριμο διοικητικά, που δεν φοβάται να μεταφέρει στον κόσμο της ομάδας την πραγματικότητα, κι έναν Αγγελο Χαριστέα που έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του, την προστασία των χρημάτων της ΠΑΕ. Βεβαίως στο ποδόσφαιρο οι ασκήσεις επί χάρτου όσο κι αν είναι προσεγμένες, πολλές φορές στην πράξη αποδεικνύονται μία τρύπα στο νερό. Είναι αναγκαίο όμως τα όποια βήματα γίνονται για το χτίσιμο της ομάδας να είναι προϊόν μελέτης, καλών πληροφοριών και μικρού ρίσκου.

Ο Χαριστέας υποσχέθηκε ότι αυτό θα είναι φέτος το μεταγραφικό πλάνο δράσης του Αρη και άφησε βεβαίως τις αιχμές του για τον Ντίνο Διμαντόπουλο, που σχεδίασε πέρυσι την ομάδα.

Ο κ. Καρυπίδης για ευνόητους λόγους πέταξε την μπάλα στην κερκίδα όταν ρωτήθηκε για την απόκτηση του Ματέο Γκαρσία και ανέβασε τον πήχη των εσόδων λόγω κορωνοϊού στα 2,5 εκατ. ευρώ, την χρονιά που τελείωσε. Μάλλον εδώ πρέπει να υπάρχει κάποια υπερβολή, αλλά λίγο το κακό. Από τη στιγμή που την μαύρη τρύπα θα πρέπει να τη διαχειριστεί ο ίδιος το πρόβλημα είναι δικό του.

Οσο για την ανακατασκευή του «Κλ. Βικελίδης» είναι ένα φιλόδοξο project για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες. Πάντως το ότι μπήκε στο πλάνο, δημιούργησε όραμα στον κόσμο, αλλά εκείνο που προέχει για τον Αρη είναι η δημιουργία μίας ισχυρής αγωνιστικά ομάδας. Ολα τ’ άλλα έπονται.

FOCUS

Αυτή την κόντρα με την ΕΠΟ για το ban λόγω της εγγραφής του Ντουρμισάϊ έχει πολλούς λόγους να την πάει μέχρι τέλος ο κ. Καρυπίδης, όπως το υποσχέθηκε χθες. Και το αποτέλεσμα να το επικοινωνήσει στον κόσμο. Είναι θέμα τιμής και αξιοπιστίας της ΠΑΕ, ανεξαρτήτως από το εάν τελικώς δικαιωθεί από το CAS.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.