O ρεαλισμός και η ειλικρίνεια, η καλύτερη «μεταγραφή» του Άρη

Βασίλης Μάστορας04 Αυγούστου 2020

Ο Άρης μετά τη ρύθμιση του θέματος των ban ήρθε και πάλι στα ίσα του, έχοντας όμως να διαχειριστεί μία έξτρα οικονομική αιμορραγία. Σε χρονική περίοδο μάλιστα, που λόγω του covid 19, οι συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες είναι έτσι και αλλιώς υψηλού βαθμού δυσκολίας. Υπήρχε άλλη λύση; Αδιαπραγμάτευτα όχι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο Άρης θα είχε ένα ρόστερ όλο κι όλο 10-12 ποδοσφαιριστών. Το αποτέλεσμα το πιστώνεται η διοίκηση.

Το ότι θα χρειαστεί στο μέλλον ο Άρης να δώσει ακόμη μία μάχη, με δεδομένο ότι η ποινή για τον Ντουρμισάϊ είναι με αναστολή, είναι κάτι για το οποίο έχει χρόνο η ΠΑΕ να οργανωθεί με στόχο να βγάλει από πάνω της κι αυτό το βαρίδιο.

Τώρα εκείνο που ενδιαφέρει τους «κίτρινους» είναι η δημιουργία μίας αξιόπιστης αγωνιστικής ομάδας. Με ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα κάνουν μέσα στο γήπεδο το καλύτερο δυνατό, αποκτώντας αγωνιστική υπεραξία από την υποστήριξη του κόσμου.

Παίκτες οι οποίοι θα εμπνευστούν από το brand του Άρη και θα πολεμήσουν για να φθάσει η ομάδα στους στόχους της.

Οπως απέδειξε πολλές φορές ο Άρης, κατά την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, δεν είναι μόνο τα μεγάλα μπάτζετ αυτά που κάνουν την αγωνιστική διαφορά. Υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα τα οποία βγάζουν θετικό πρόσημο σ’ έναν αγώνα. Οπως το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η χημεία της ομάδας, οι καλές αγωνιστικές βραδιές των παικτών που είναι τα πρώτα βιολιά κ.ο.κ.

Ο Άρης κέρδισε αυτό το στοίχημα κι έτσι κατάφερε για δεύτερη χρονιά να πάρει το εισιτήριο της συμμετοχής στην Ευρώπη. Μπορεί αυτό να μην είναι αποτέλεσμα που γεμίζει με ευτυχία όλους τους φίλους της ομάδας, αλλά από τη στιγμή που έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ο κόσμος όλων των ομάδων του πλανήτη κάθε χρόνο ζητά ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Είναι η φύση των οπαδών αυτή. Να είναι ακόρεστη η επιθυμία τους για διακρίσεις της ομάδας του.

Οι φίλοι του Άρη δεν μπορούν να ξεφύγουν απ’ αυτό τον κανόνα. Δείχνουν όμως περισσότερο εκπαιδευμένοι, λόγω της τετραετούς περιπέτειας του πέρασαν. Ετσι στη μάχη συναίσθημα-ρεαλισμός κερδίζει το δεύτερο. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης θα συνεχίσει να δουλεύει σ’ ένα ασφαλές και χωρίς ακραίες αντιδράσεις περιβάλλον. Κι αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, γιατί είναι ένα πολύτιμο αγαθό.

Με ποιο τρόπο; Μιλώντας στον κόσμο με τη γλώσσα της αλήθειας. Η ρύθμιση των ban δεν σημαίνει ότι ο Άρης έχει γλιτώσει από το οικονομικό τσουνάμι του παρελθόντος. Ανεξαρτήτως από το ποιος φταίει, από τη στιγμή που άλλαξε η πολιτική της ΦΙΦΑ, η σημερινή διοίκηση θα πρέπει να προετοιμαστεί γι’ αυτά που έρχονται. Λίγοι θα νιώσουν ικανοποίηση αν ο Άρης κάνει μία μεταγραφή περισσότερη, αλλά όλοι θα πετάξουν τη σκούφια τους όταν σε βάθος χρόνου θα μπει τελεία και παύλα σ’ όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει η ΠΑΕ και μπορεί να την «πνίξουν». Κι αν γίνει αυτό το απευκταίο γεγονός, λίγη αξία θα έχει το όνομα του θύτη. Εκείνο που θα «πονέσει» είναι το θύμα. Οπότε η διοίκηση θα πρέπει να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα του Άρη με ρεαλισμό και λέγοντας στον κόσμο όλη την αλήθεια για την επόμενη ημέρα. Και η σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Τα «πυροτεχνήματα» κάνουν θόρυβο κι βγάζουν λάμψη, αλλά σβήνουν γρήγορα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.