Λουτσέσκου: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι το επόμενο»

Metrosport Team02 Αυγούστου 2021

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΙΡΗΣ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που θα φέρει στον δρόμο του την ιρλανδική, Μποέμιανς με τον Δικέφαλο να θέλει να κάνει ποδαρικό με αποτέλεσμα πρόκρισης, στις φετινές του υποχρεώσεις και στο Conference League.

Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Ραζβάν Λουτσέσκου και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησαν για την προσπάθεια του Δικεφάλου...

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αρχικά ρωτήθηκε για το τι ξεχωρίζει από το παιχνίδι των Ιρλανδών και αν είναι στα υπέρ του αντιπάλου πως θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. «Το πρώτο στοιχείο της είναι ο αγωνιστικός της ρυθμός αφού έχει πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Εχει καλή νοοτροπία και πειθαρχημένη και βασίζεται στη δύναμη το παιχνίδι της. Εχει μια άνεση να κινήσει την μπάλα και προσπαθεί να βρει χώρους. Πρέπει να περιορίσουμε λοιπόν τους παίκτες που ξεχωρίζουν και αναφέρομαι στους Κόουτ, Τίρνεϊ και Μπάαρτ. 

Οσον αφορά τους φιλάθλους με χαροποιεί που θα έχει κόσμο το γήπεδο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με φιλάθλους. Φυσικά και εμείς θα τους έχουμε στο δεύτερο παιχνίδι μας στη Θεσσαλονίκη ενώ ήδη παίξαμε δυο ματς με κόσμο και αναφέρομαι στα ματς με την PSV και την Φέγενορντ». Ρωτήθηκε τι είναι αυτό που τον ανησυχεί αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή και πρέπει να αποφύγει η ομάδα του: «Ναι σε αυτή την περίοδο πολλές ομάδες υπάρχουν ομάδες που είναι προετοιμασμένες και άλλες όχι. Για παράδειγμα εμείς μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή της αρχής αλλά οι παίκτες μου ανταποκρίνονται φανταστικά και αυτό μπορεί να καλύψει τις όποιες αδυναμίες μας».

Αναφέρθηκε και στο ότι η Μποέμιανς έχει ρυθμό από τα επίσημα ματς και πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό αφού άλλες ελληνικές ομάδες το πλήρωσαν με αποκλεισμό: «Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι στις άλλες ομάδες, δηλαδή στον Αρη και στην ΑΕΚ που αποκλείστηκαν. Αλλά αν θέλετε την άποψη μου, άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στους αποκλεισμούς τους. Και οι δυο ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Εμείς είμαστε εδώ για να προκριθούμε. Ηρθαμε εδώ για να νικήσουμε. Επομένως δεν πρέπει να στεκόμαστε στο πόσα ματς έχει ο αντίπαλος αλλά το πώς εμείς θα μπούμε με την φιλοσοφία του νικητή στο παιχνίδι, να κυριαρχήσουμε και να πάρουμε τη νίκη. Να είμαστε δυνατοί σε κάθε γήπεδο. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε επομένως τίποτε άλλο από το να δώσουμε μια μεγάλη μάχη».

Ο Λουτσέσκου αναφέρθηκε και στο πώς ο ΠΑΟΚ φέτος αντιμετωπίζει την Ευρώπη και αν είναι το ίδιο σημαντικός στόχος με αυτούς που έχει στις εγχώριες διοργανώσεις: «Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκλείσουμε την Μποέμιανς και να βρεθούμε στον επόμενο γύρο. Εχουμε δυο ματς λοιπόν, είναι τελικοί για εμάς και εφόσον πάνε καλά θα μιλήσουμε για τα επόμενα ματς. Δεν θέλω να υπάρχουν άνθρωποι που θα συζητάτε για προσεχή ματς. Μόνο σε αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι». Ρωτήθηκε το αν αλλάζει τα πράγματα το ότι καταργήθηκε το εκτός έδρας γκολ: «Αυτό αφαιρεί πίεση από τον γηπεδούχο. Θεωρώ ότι είναι ένα προβάδισμα για κάθε γηπεδούχο. Δεν ξέρω τι να σας πω, το ζω για πρώτη φορά αλλά νομίζω ότι είναι δίκαιο αυτό να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο».

Ρωτήθηκε για το αν θεωρεί και αυτός ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτό. Δεν μου αρέσουν οι τίτλοι. Εγώ αφοσιώνομαι στο πώς η ομάδα μου θα βγάλει τη φιλοσοφία του νικητή στο ματς». Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του σημείωσε: «Ποτέ μια ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη ή λίγο έτοιμη. Κάθε μέρα υπάρχει μια αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Θέλουμε να έχουμε ένα ξεκάθαρο στυλ παιχνιδιού. Αλλά να παίρνουμε νίκες ακόμη και στις κακές μας μέρες και αυτό απαιτεί νοοτροπία νικητή και μαχητή». Τέλος ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της κλήρωσης των πλέι οφ: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη σειρά αγώνων. Εχουμε δυο ματς-τελικούς με την Μποέμιανς».


Βιεϊρίνια: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο ρόστερ με ποιότητα»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου ομάδα από την Ιρλανδία. Είχε αγωνιστεί και απέναντι στην Σάμροκ το 2011 σκοράροντας μάλιστα στο 2-1 της Τούμπας.

Ο Βιεϊρίνια εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην συνέντευξη Τύπου και σχολίασε αρχικά το ότι ο αντίπαλος έχει 20 παιχνίδια στα πόδια του: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και αυτοί έχουν 20 παιχνίδια στα πόδια τους ενώ εμείς θα δώσουμε τον πρώτο μας επίσημο. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι πρέπει για να πετύχουμε τον στόχο για τον οποίο ήρθαμε και είναι η νίκη». Ρωτήθηκε για το πώς οραματίζεται αυτός τη νέα σεζόν: «Να αρχίσουμε και να τελειώσουμε όμορφα. Φέτος εγώ έκανα προετοιμασία και άρα είμαι έτοιμος. Αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα και όχι εγώ. Και το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε τον αγώνα και να μπούμε θετικά στη σεζόν». Αναφέρθηκε και στις καιρικές συνθήκες: «Εμείς έχουμε δουλέψει τις τελευταίες εβδομάδες με την ίδια θερμοκρασία στην Ολλανδία και επομένως θα είναι παρόμοιες οι συνθήκες και στο ματς. Φυσικά στην Ελλάδα υπάρχει ζέστη αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία. Εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για να πετύχουμε τον στόχο μας και δεν μας ενδιαφέρουν οι καιρικές συνθήκες».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ώστε να έχει και καλή ευρωπαϊκή πορεία φέτος: «Τα τελευταία χρόνια ναι δεν το πετύχαμε αυτό. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ με ποιότητα όπου ο καθένας θέλει να βοηθήσει. Αν σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά, τότε ναι μπορούμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη. Μόνο όμως αν σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά θα το καταφέρουμε αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.