Ο Ραζβάν...φωνάζει, «ανανεώστε τον Μπίσεσβαρ»

Κώστας Πετρωτός14 Μαρτίου 2022

Ο Τσούμπα Ακπομ απλοποίησε αυτό που θα ήταν υποχρέωση να κάνουμε ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ στην Γάνδη: να αναλύσουμε πόσο επηρεάζει τα αποδυτήρια του Δικεφάλου η σκέψη της ενδεχόμενης πρόκρισης στους «8» του Conference League. «Είναι το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου ως τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αγγλος φορ, αυτό φυσικά ισχύει και για τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους συμπαίκτες του και αποτελεί την βάση από την οποία πρέπει να αρχίσουμε την κριτική για το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ.

Ο αγώνας ήταν, ούτως ή άλλως, στην σκιά του «τελικού» της Πέμπτης. Ο Λουτσέσκου είχε αφήσει εκτός αποστολής πλην του Πασχαλάκη, τους Ινγκασον, Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας, ενώ είχε και την αναγκαστική, λόγω τιμωρίας, απουσία του Ελ Καντουρί. Επιπλέον, επέλεξε μία ενδεκάδα που από τους διαθέσιμους για την Πέμπτη βασικούς κράτησε μόνο τον Μπίσεσβαρ, αφήνοντας εκτός τόσο τον Τσιγγάρα, όσο και τον Λύρατζη, καθώς και τους Κρέσπο και Ακπομ (αρχικά). Έστειλε, έτσι πρώτος απ’ όλους το μήνυμα πόσο ξεχωριστός είναι ο αγώνας με την Γάνδη.

Το κακό είναι ότι οι παίκτες που πήραν ευκαιρία βασικού δεν την άρπαξαν από τα μαλλιά. Ούτε ο Σίντκλεί που κινήθηκε σε ρηχά νερά, ούτε ο Σοάρες που μόνο έτοιμος δεν μοιάζει σε αντίθεση με όσα δήλωσε παραμονές του αγώνα (μάλιστα φλέρταρε και με δεύτερη κάρτα και ευτυχώς ο Λουτσέσκου το αντιλήφθηκε και προστάτευσε τον ίδιο και την ομάδα του), ούτε και ο Μουργκ που για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει ψυχολογία ρολίστα, όπως και ο Τσόλακ. Για τον Κροάτη, επειδή ακόμη είναι νωπές οι δηλώσεις του Ζοσέ Μπότο για το πώς ο ΠΑΟΚ επέλεξε να πουλήσει τον Σφιντέρσκι και να κρατήσει εκείνον, απλά οφείλω να σημειώσω ότι όπως ισχύει το «όποιος έφερε τα περισσότερα χρήματα έφυγε», έτσι ισχύει και το «αυτός που δεν τα έφερε, προφανώς και πάνω στο τερέν έχει δείξει ότι η αξία του δεν είναι στο ίδιο επίπεδο».

Ο Τσόλακ διαθέτει καλή ποδοσφαιρική παιδεία, είναι μαχητής, κοντρολαρισμένος, τα δίνει όλα για την ομάδα, αλλά δεν συγκρίνεται στο σκοράρισμα με τον Σφιντέρσκι, πόσο μάλλον με τον Πρίγιοβιτς, το κενό του οποίου ήρθε στον ΠΑΟΚ να καλύψει.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να μειώνουμε κανέναν από τους παραπάνω παίκτες γιατί με αυτούς θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον, ως το τέλος της σεζόν, άρα το ζητούμενο είναι πώς θα πάρει το καλύτερο από τον καθένα τους. Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγεται και ο Ζαμπά που όμως, ακόμη, δεν δείχνει ότι είναι πλέον ο εξτρέμ που μπορεί να εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να ενθουσιάσει έναν απλό οπαδό, όπως η κούρσα στο γκολ με την Λαμία ή η γλυκιά σέντρα που έβγαλε συστημένη στο κεφάλι του Ακπομ στην φάση του 1-0 χθες, αλλά και άλλες που μπορεί να τον εξοργίσει, όπως έκανε χθες παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του Μιτρίτσα στην κούρσα που έκανε ο Ρουμάνος περνώντας όλη την άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων.

Ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο να παίρνει από τον καθένα τους ό,τι καλό στοιχείο έχουν γι΄ αυτό και ο ΠΑΟΚ με χτυπητά κενά στο ρόστερ είναι άκρως ανταγωνιστικός από το δεύτερο κομμάτι της σεζόν και έπειτα.

Η ποιότητα στον τομέα που ο ΠΑΟΚ πονά απίστευτα είναι ο λόγος...


Πάμε και στον ξεχωριστό Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Η λογική πριν το ματς έλεγε ότι ο Σουριναμέζος δεν θα αγωνιστεί για να είναι ξεκούραστος την Πέμπτη. Τελικά, όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε, αλλά ήταν και ο αρχηγός της ομάδας μέχρι να μπει στο ματς ο Κρέσπο. Ο Σουριναμέζος χρίστηκε αρχηγός στο ματς που έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές φέτος. Καθόλου τυχαίο και είναι προφανές ότι ο Λουτσέσκου στέλνει ένα μήνυμα με την διαχείριση του «Μπίσε», για τον οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απουσίας του από τον αγώνα με την Γάνδη. Ποιο είναι αυτό;

«Κρατήστε τον στην Τούμπα, ανανεώστε το συμβόλαιό του». Το λέει στους διοικούντες της ομάδας με τον τρόπο του, θέλοντας να δείξει πόσο ξεχωριστό τον θεωρεί. Θυμίζω, για όσους το έχουν ξεχάσει, ότι ακόμη και την περίοδο που του ζητούσε δημόσια συγνώμη γιατί τον ταλαιπωρούσε (μετά την ήττα με τον Ιωνικό), ο Λουτσέσκου εξηγούσε γιατί τον έβαζε στα παιχνίδια ασταμάτητα: «περιμένεις από αυτόν μια ασίστ, μια σέντρα, μια τελική πάσα, κινείται τέλεια ανάμεσα στις γραμμές». Κακά τα ψέματα, στο κομμάτι της τελικής πάσας που ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο πρόβλημα και ο Αντρίγια δεν κάνει καλή σεζόν φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, ο Μπίσεσβαρ είναι ο μόνος που δίνει ποιοτικές λύσεις. Γι΄αυτό και ο Λουτσέσκου δεν θέλει με τίποτα να τον χάσει.

Ο Μιχαηλίδης θα δοκιμαστεί τώρα στον χαρακτήρα

Το χθεσινό ματς είχε και δύο κακά μαντάτα. Το ένα ήταν ο θάνατος του Παντελή Κυριακίδη από το πρωί που βύθισε σε πένθος την οικογένεια του ΠΑΟΚ, ήρθε όμως να θυμίσει πόσο πολύ είχε ενωθεί γύρω από το δράμα αυτού του παιδιού.

Και το δεύτερο, ο τραυματισμός του Γιάννη Μιχαηλίδη. Μακάρι για τον νεαρό αμυντικό να αποδειχθεί ότι δεν ήταν χιαστός και να περιοριστεί η ζημιά στον έσω πλάγια σύνδεσμο. Όπως και να ‘χει, όμως, τώρα θα δοκιμαστεί στον χαρακτήρα. Πρέπει να δείξει ότι διαθέτει γερά νεύρα και να οπλιστεί με υπομονή για να επιστρέψει πιο δυνατός. Τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.