Ο Ραζβάν δεν το ξεφούρνισε τυχαία, περιμένει την περίοδο των μεταγραφών

Δημήτρης Μπούζας27 Οκτωβρίου 2021

Το να κάνεις λάθη βρε αδερφέ θεωρείται μερικές φορές φυσιολογικό. Το να τα επαναλάβεις όμως είναι αφελές (αν όχι ηλίθιο) και αυτοκαταστροφικό. 

Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη νέα χρονιά προσπαθεί να πετύχει κάτι σπουδαίο, είναι περίεργο και ασυγχώρητο. Και αυτό, γιατί τις όποιες αξιόλογες επιτυχίες του συνηθίζει να τις γκριζάρει με αρνητικές αγωνιστικές παραστάσεις οι οποίες προβληματίζουν. 

Το κακό που προκύπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πέρα από τις βαθμολογικές απώλειες, έχουμε και την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου με τον ενδεχόμενο φόβο μιας αποσταθεροποίησης, η οποία μπορεί να αποτελέσει μια βραδυφλεγή βόμβα στην όλη προσπάθεια της ομάδας. 

Αδικώντας καταφανέστατα τους εαυτούς τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι (ιδιαίτερα ο κόουτς και οι παίκτες του) σε κάποιες περιπτώσεις δείχνουν να ξεστρατίζουν από την πορεία τους, χάνοντας την αγωνιστική τους πυξίδα και γκριζάροντας συγχρόνως και την εικόνα τους. 

Μέσα στις επιτυχίες τους βλέπεις «μαύρες τρύπες» με αγωνιστικές μεταπτώσεις και οβιδιακές μεταμορφώσεις, οι οποίες στηρίζονται ολοφάνερα πάνω σε επιπολαιότητες και λάθη παιδαριώδη και αυτοκαταστροφικά. Κάτι που θεωρείται και είναι ασυγχώρητο για ένα κλαμπ του επιπέδου του ΠΑΟΚ. Το «φαινόμενο» το ζήσαμε σε όλο του το τραγικό μεγαλείο και στο Φάληρο

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά μένοντας στην ουσία να τονίσουμε ότι έχουμε μια ήττα από έναν μετριότατο αντίπαλο, που δεν πήρε το τρίβαθμο με την αξία του, αλλά του το πρόσφερε γενναιόδωρα ο αντίπαλος του. 

Νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να επικεντρωθούμε στα λάθη του Εσίτι. Για τον οποίο πρόσφατα είχαμε γράψει, εκτιμώντας το φιλότιμο και την αγωνιστικότητα του, πως η συμμετοχή του στο βασικό σχήμα θα πρέπει να εξυπηρετεί ειδικές καταστάσεις που αφορούν την εξελιξη ή την διασφάλιση ενός αποτελέσματος. Ποτέ ως βασικός στο αρχικό σχήμα. 

Κι αυτό, γιατί πέρα από τον Εσίτι δυστυχώς είχαμε και μια άμυνα που έμπαζε από παντού. Θα έλεγα όμως ότι υπάρχει λόγος να σταθούμε στις δηλώσεις του έμπειρου και ικανότατου Ρουμάνου κόουτς, ο οποίος χαρακτήρισε...ανέτοιμους τους παίκτες του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αυτό, για να τις αντιπαραβάλουμε με τις αντίστοιχες του κορυφαίου παίκτη της αναμέτρησης Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος τόνισε μετά το παιχνίδι τα εξής περίπου: 

«Είχαμε εντολή να πιέζουμε συστηματικά τον Εσίτι γιατί γνωρίζαμε ότι ήταν επιρεπής στα λάθη και ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες διαχείρισης της κατοχής της μπάλας». Η σύγκριση και τα συμπεράσματα ανάμεσα σε αυτές τις δηλώσεις νομίζω ότι βγαίνουν πολύ εύκολα και αφήνουν χώρο για αρκετά μηνύματα. Αξίζει τον κόπο όμως να σταθούμε για λίγο επίσης στις «συμπληρωματικές» δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά και λακωνικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων. 

Ο Ραζβάν δεν το ξεφούρνισε έτσι τυχαία. Το έκανε στοχευμένα και μάλιστα τη στιγμή που πλησιάζει η περίοδος των μεταγραφών και της εκπλήρωσης υποσχέσεων ενίσχυσης του ρόστερ, οι οποίες ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Υποχρεώνοντας τον να ματώνει στην κυριολεξία αυτή τη στιγμή για να λύνει προβλήματα, τα οποία προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένων υπευθύνων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.