Ο Ράσελ «ντύθηκε» Λεμπρόν και «καθάρισε» τους Μπακς

Metrosport Team09 Μαρτίου 2024

Η νίκη των Λέικερς επί των Μπακς, παρά την απουσία του Λεμπρόν Τζέιμς, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε από το πρόγραμμα της ημέρας (9/3) στο ΝΒΑ. Αξιοσημείωτα ήταν ακόμη τα αποτελέσματα της νίκης των Καβαλίερς επί των Τίμπεργουλφς στην παράταση με τον Ρούντι Γκομπέρ να κινδυνεύει με τιμωρία και της πρώτης νίκης των Ουίζαρντς μετά από 16 σερί ήττες.

Ο Ντ’Άντζελο Ράσελ «ντύθηκε» λοιπόν Λεμπρόν Τζέιμς κάνοντας τα πάντα για τους Λέικερς. Σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με 44 πόντους, τους 21 εκ των οποίων πέτυχε στην τέταρτη περίοδο –έξι είχαν οι συμπαίκτες του σε αυτό το διάστημα- ενώ είχε ακόμη 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Ήταν αυτός μάλιστα που σημείωσε το νικητήριο καλάθι για να ακολουθήσει μία τάπα του Σπένσερ Ντίνγουϊντι στον Ντέμιαν Λίλαρντ.

Έτσι οι Λέικερς νίκησαν στον πόντο (123-122) τους Μπακς που το πάλεψαν ως το τέλος χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε 34 πόντους, 14 ριμπάουντ και 12 ασίστ.

Στην παράταση κρίθηκε το παιχνίδι στο Κλίβελαντ όπου οι Καβαλίερς επιβλήθηκαν των Τίμπεργουλφς με 113-104. Ο Ρούντι Γκομπέρ κινδυνεύει όχι μόνο με πρόστιμο αλλά και με αποκλεισμό από κάποιους αγώνες, αφού έκανε χειρονομία προς τον διαιτητή Σκοτ Φόστερ υπονοώντας ότι χρηματίστηκε και φυσικά αποβλήθηκε. Ο Τζάρετ Άλεν είχε 33 πόντους και 18 ριμπάουντ για τους Καβς που προσπέρασαν ξανά τους Μπακς, ανεβαίνοντας στη 2η θέση της Ανατολής, αφού έφτασαν στο 41-22 έναντι του 41-23 της ομάδας του Αντετοκούνμπο.

Οι Ουίζαρντς αγνοούσαν τη νίκη για 16 αγώνες και αντιμετώπιζαν το φάσμα μιας ακόμη στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Χόρνετς. Έκαναν όμως ένα επιμέρους 44-24 στην τέταρτη περίοδο και τους νίκησαν με 112-100. Ο Κάιλ Κούζμα ήταν ο κορυφαίος τους με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Με την άμυνα έκαναν οι Νικς τη δουλειά κόντρα στους Μάτζικ, νικώντας τους με 98-74. Ο Πρέσιους Ατσιούβα ήταν ο κορυφαίος τους με 15 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 μπλοκ ενώ ο Πάολο Μπανκέρο είχε 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 μπλοκ για τους Μάτζικ.

Οι Θάντερ συνέχισαν την εξαιρετική, φετινή πορεία τους νικώντας τους Χιτ με 107-100 και ανεβαίνοντας στο 44-19. Ο Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ ήταν για μία ακόμη φορά ο κορυφαίος τους με 37 πόντους και 6 ασίστ.

Ο Ντεζούντε Μάρεϊ ήταν ασταμάτητος με 41 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ στο διπλό των Χοκς επί των Γκρίζλις με 99-92.

Οι Ρόκετς σημείωσαν μία από τις σπάνιες, εκτός έδρας νίκες τους περνώντας από το Πόρτλαντ με 123-107, με 27 πόντους του Τζέιλεν Γκριν.

Τέλος οι Πέλικανς πέρασαν από τη Φιλαδέλφεια με το 103-95 επί των Σίξερς. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον φρόντισε γι’ αυτό έχοντας 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 μπλοκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.