Ο ψυχολογικός στόχος του ΠΑΟΚ μέχρι την διακοπή λόγω Μουντιάλ

Κώστας Πετρωτός07 Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αρκετά πίσω και ήδη μετρά 14 χαμένους βαθμούς στο φετινό Πρωτάθλημα. Ωστόσο, για να εκτιμηθεί σωστά η έως τώρα πορεία του και να δοθούν και εξτρά, ψυχολογικά, κίνητρα στους παίκτες για την συνέχεια, γίνονται διάφορες συγκρίσεις. Και μία από αυτές αφορά στην περσινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ στον περσινό πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος συγκέντρωσε 22 βαθμούς, με απλά λόγια ολοκλήρωσε το πρώτο μισό, με 17 χαμένους βαθμούς, απόρροια των πέντε ηττών και της μίας ισοπαλίας που είχε κάνει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Ιωνικό στην Νίκαια και τον Βόλο στην Τούμπα, θα είναι στο +3 με πέρυσι. 

Το πρόσημο δεν αλλάζει, φυσικά, θα μιλάμε και πάλι για μία πολύ μέτρια σεζόν ως τώρα, αλλά εντός αποδυτηρίων το «είμαστε λίγο καλύτεροι από πέρυσι σε συγκομιδή βαθμών» εκλαμβάνεται ως ένα μικρό ψυχολογικό κίνητρο.

Ας δούμε λίγο την σύγκριση στους χαμένους βαθμούς. Φέτος, μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ μετρά οκτώ χαμένους βαθμούς από ισοπαλίες. Το 0-0 στο Βικελίδης με τον Αρη, το σοκ του 1-1 με τον ΟΦΗ στο φινάλε και το ίδιο στην Λιβαδειά, καθώς και το 2-2 με τον Αστέρα. Εξι βαθμοί, εξάλλου χάθηκαν στις ήττες με Παναθηναϊκό 1-2 (στην Τούμπα με ανατροπή) και ΑΕΚ με 2-0 (στην Αγια Σοφιά).

Πέρυσι αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε πέντε ήττες και μία ισοπαλία στον πρώτο γύρο. Οι χαμένοι δύο βαθμοί ήρθαν από το απίστευτο 4-4 με τον Βόλο και το υπόλοιπο 3 Χ 5=15 ήταν από τις ήττες με τα Γιάννινα και τον Αρη στην Τούμπα με 0-1 και τα χαμένα εκτός έδρας ματς με Ολυμπιακό (2-1) Ατρόμητο (2-0) και Ιωνικό (3-2).

Αν κανείς το σκεφτεί καλά, τότε αντιλαμβάνεται ότι ουσιαστικά τα δύο ματς με τον Ιωνικό και τον Βόλο είναι αυτά που μπορούν να κάνουν την διαφορά για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.