Ο Ψαριανός το τερμάτισε: Επίθεση σε καθηγητές μετά το αλαλούμ με την τράπεζα θεμάτων – Τους αποκαλεί «σκουλήκια, αλήτες και μαφιόζους»

Metrosport Team30 Μαΐου 2023

Αναστάτωση και μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εδώ και 2 ημέρες οι δυσλειτουργίες των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΔΥΤΕ που έφεραν την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων και που αποδόθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία σε επίθεση χάκερς «άνευ προηγουμένου».

Το εάν ευσταθεί η εν λόγω εξήγηση, προς το παρόν μένει να φανεί. Ωστόσο, δεν γίνεται να μη σχολιαστεί μια τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος κατά καιρούς έχει επιδοθεί σε τοποθετήσεις που προκαλούν αντιδράσεις, αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του.

Χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υποψήφιος στην Β3 εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών, έγραψε τα εξής (σ.σ. διατηρούμε την ορθογραφία του γράφοντος): «Οι ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ τών παιδιών μας, που πανηγυρίζουν επειδή "χάκερς" - πράκτορες που δεν ξέρουμε για ποιον δουλεύουν, έριξαν εν μέσω εξετάσεων το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων. Είναι Μεγάλα ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Σκουλίκια είναι. Αλήτες.Αρχιμαφιόζοι, Όχι Δάσκαλοι...»

Πέρα από τη θεωρία συνωμοσίας, περί εμπλοκής πρακτόρων -άραγε διαθέτει στοιχεία για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ο κύριος Ψαριανός;- η πρωτοφανής και με χυδαίους χαρακτηρισμούς επίθεση σε εκπαιδευτικούς, είναι το λιγότερο αποκρουστική. Πού ακούστηκε υποψήφιος κόμματος το οποίο διεκδικεί αυτοδυναμία, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει διατελέσει και βουλευτής, να χαρακτηρίζει «καθάρματα, μαφιόζους, σκουλήκια και αλήτες», δημόσιους λειτουργούς;

Σε ποια ακριβώς στοιχεία βασίζεται και στοχοποιεί με αυτό τον τρόπο μια ολόκληρη ομάδα δημόσιων υπαλλήλων και από πού συμπεραίνει πως πανηγυρίζουν για «την επίθεση των χάκερς;»

Η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου, είχε κάνει σημαία της τον αγώνα κατά της… τοξικότητας στην πολιτική αντιπαράθεση. Και έρχεται ο κύριος Ψαριανός και τερματίζει το τοξικόμετρο με τα όσα έγραψε. Άραγε θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την Πειραιώς, ή ο κύριος Ψαριανός θα συνεχίζει να αλωνίζει ανενόχλητος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.