Ο προβληματισμός Μάντζιου και ο Αρης έκτακτης ανάγκης

Βασίλης Μάστορας31 Οκτωβρίου 2020

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο αγώνας του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης θα γίνει κανονικά αύριο το μεσημέρι στο «Κλ. Βικελίδης». Αυτή είναι μία καλή είδηση, γιατί η απραξία δε συμφέρει την ομάδα του Ακη Μάντζιου. Το πρόβλημα όμως που υπάρχει για τους «κίτρινους» έχει να κάνει με την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας, η οποία προετοιμάζεται εδώ και δύο εβδομάδες μετ’ εμποδίων, λόγω του covid-19.

 Ακόμη η πανδημία και τα κρούσματα έχουν ως αποτέλεσμα ο Αρης να υποχρεωθεί να αγωνισθεί με 11άδα έκτακτης ανάγκης, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα απουσιάσουν βασικοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε είναι σε καραντίνα, είτε ανήκουν στα νέα κρούσματα.

Ο Ακης Μάντζιος χθες στις δηλώσεις του για τον αγώνα, προσπάθησε να πείσει ότι διαχειρίζεται με ρεαλισμό το πρόβλημα, αλλά δεν κατάφερε να κρύψει την ανησυχία του για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει ο Αρης αύριο.

Ο προπονητής των «κίτρινων» μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι μέρα με την ημέρα θα προσπαθούσε να διορθώσει πράγματα στην ομάδα. Η συνέχεια όμως ακύρωσε τα σχέδια του Μάντζιου, γιατί βρέθηκαν επτά ποδοσφαιριστές θετικοί στον ιό του covid-19. 

Aρα ο Αρης μπορεί να εκμεταλλεύθηκε το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι χθες, προκειμένου να βρουν ρυθμό οι νεοαποκτηθέντες, αλλά αυτό είναι μικρό κέρδος για τους «κίτρινους».

 Στη γενική εξίσωση ο Αρης είναι χαμένος γιατί θα αντιμετωπίσει «λαβωμένος» τον Αστέρα, από τη στιγμή όμως που έχει αγώνα θα πρέπει να προσπαθήσει για το καλύτερο. Αλλωστε στο τέλος της χρονιάς κανείς δεν θα θυμάται τις συνθήκες του αγώνα, ούτε φυσικά θα καταγραφεί το αποτέλεσμα διαφορετικά στον βαθμολογικό πίνακα.

Το χειρότερο για τον Αρη, όπως και φυσικά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα που θα έχει πέραν των δύο κρουσμάτων covid-19 στο μέλλον, είναι ότι θα υποχρεωθεί να παίξει εμβόλιμες αγωνιστικές. Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι ομάδες θα έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για καλύτερη βιολογική προετοιμασία. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο χρειάζεται ειδική ανάλυση.

FOCUS

Επειδή τις τελευταίες ημέρες βλέπω οδηγούς χωρίς συνεπιβάτες στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό τους να φορούν μάσκα, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να υποφέρουν γιατί το αντίθετο δεν είναι παράβαση, οπότε πρόστιμο δεν πέφτει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.