Ο πρώτος στόχος του Άρη στον δρόμο για την Ευρώπη

Βασίλης Μάστορας12 Φεβρουαρίου 2022

Αντιστρόφως ανάλογο, με αυτό που ήταν όταν άρχιζε η φετινή αγωνιστική περίοδος, είναι το κλίμα στον Άρη. Την αρχική αισιοδοξία για πράματα και θάματα κατά τη φετινή χρονιά, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, την έχει διαδεχτεί ο προβληματισμός.

Το όνειρο του Κυπέλλου «έσβησε» άδοξα και η έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο. Βεβαίως οι «κίτρινοι» έχουν και το «μαξιλάρι» της επιστροφής των 6 βαθμών, αλλά μέχρι να έχουν κάτι σίγουρο στα χέρια τους θα πρέπει να παλεύουν για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ.

Σ’ αυτή τη λογική ο αγώνας της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον με δεδομένο ότι οι Γιαννιώτες είναι ένας εν δυνάμει αντίπαλος του Άρη στη μάχη για την παρουσία τους στα πλέι οφ. Έχοντας ο ΠΑΣ έναν αγώνα περισσότερο η βαθμολογική τους διαφορά από τους «κίτρινους» είναι μία νίκη. 

Αν ο Άρης λοιπόν κερδίσει αύριο θα βρεθεί μία ανάσα από τα Γιάννινα, ενώ συγχρόνως θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στο κόλπο του πλασαρίσματος στην εξάδα. Στόχο που μπορεί να τον πετύχει ακόμη και χωρίς την επιστροφή των 6 βαθμών. 

Αν μάλιστα τους πάρει θα γίνει φαβορί και απέναντι σε Τρίπολη και Παναθηναϊκό. Βεβαίως θα μπει με βαθμολογικό μειονέκτημα στα πλέι οφ και με την αγωνία ποια ομάδα θα σηκώσει το Κύπελλο. 

Γιατί αν το κατακτήσει ομάδα η οποία μετά τα πλέι οφ δεν θα είναι στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα θα πάρει αυτή το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άρα ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ακόμη μακρύς για τον Άρη, οπότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να βαδίζει βήμα βήμα προς τον στόχο του. 

Το κυριότερο; Ιεραρχώντας τους στόχους. Ο πρώτος από τους οποίους είναι η παρουσία στα πλέι οφ και μετά όλα τα άλλα. Αυτό θα του δίνει και περισσότερη πνευματική και ψυχική ηρεμία.

FOCUS

Στην ΕΠΟ άρχισε να γίνεται χρηστή οικονομική διαχείριση, προκειμένου να μπει τάξη στα οικονομικά. Και το γεγονός ότι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας θα συνεργάζεται με το ίδιο team των γυμναστών που συνεργαζόταν και ο Φαν Σχιπ, οι οποίοι δουλεύουν κατ’ αποκοπή, αποτελεί μία απόδειξη της νέας φιλοσοφίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.