Ο πρώτος απολογισμός για τον Καμάτσο στον Άρη: Τι πρόσφερε, τι περιμένουν...

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ράφαελ Καμάτσο ήρθε με περγαμηνές στον Άρη. Κάτι φυσιολογικό, καθώς ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά σε σπουδαίες σχολές. Της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της Σίτι και της Λίβερπουλ, με τη φανέλα της οποίας, σε ανδρικό επίπεδο, κατέγραψε και δύο συμμετοχές, σε Premier League και FA Cup, την σεζόν 2018-19. Επαιξε και 26 φορές με την Σπόρτινγκ, που το καλοκαίρι τον παραχώρησε με την μορφή δανεισμού στους κίτρινους.

* Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του η Σπόρτινγκ

Μικρή η προσφορά του μέχρι στιγμής

Ο στόχος είναι να εξελιχθεί μέσα από τα ματς που θα πάρει στο «Κλ. Βικελίδης», καθώς στα 22 του πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει βασικό «γρανάζι», πρωταγωνιστής του Άρη. Αρκετοί θα περίμεναν η ενδεκάδα να... ξεκινάει από αυτόν, όμως, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόλις σε οκτώ παιχνίδια, τέσσερα στην Ευρώπη και τέσσερα στο πρωτάθλημα, αλλά μόλις σε τρία από αυτά ως βασικός, στο 5-1 (σημείωσε και το μοναδικό του τέρμα μέχρι στιγμής) και στο 1-2 με την Γκόμελ, όπου έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στο 3-0 με τον Λεβαδειακό, όπου ξεκίνησε δεξιά και... χάθηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μανού Γκαρθία.

Έκτοτε αγωνίστηκε 29 λεπτά στην ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, εννιά λεπτά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (0-0) και 22 λεπτά στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1. Μάλιστα, στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» έκανε την διαφορά μετά από καιρό, καθώς μαζί με τον Πάλμα έδωσαν ώθηση στην γραμμή κρούσης και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να φτάσουν οι κίτρινοι στην ανατροπή. Αλλά, βέβαια, το τεχνικό τιμ περιμένει από εδώ και πέρα το πιο σημαντικό, να έχει, δηλαδή, διάρκεια και όχι σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Ο Πάρντιου καλείται να του βγάλει τον καλό του εαυτό

Ο Άλαν Πάρντιου γνωρίζει την αξία του από την παρουσία του στο αγγλικό πρωτάθλημα και, πλέον, καλείται να του βγάλει τον καλό του εαυτό και να τον «οπλίσει» με την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Δεν ήταν τυχαίο ότι σε ηλικία μόλις 16 ετών η Λίβερπουλ τον έκανε δικό της, βλέποντας ένα παιδί με ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Αρχικά, πραγματοποίησε γεμάτες εμφανίσεις, πρώτα στην U18 και στη συνέχεια στην U23, με 70 συμμετοχές, 25 γκολ και 14 ασίστ, σε διάστημα δύο χρόνων.

Χρησιμοποιήθηκε, μάλιστα, στη συνέχεια στο δεξί άκρο της άμυνας, από τον Κλοπ στην μεγάλη ομάδα, ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι καλός στις αμυντικές προκλήσεις, είναι επιθετικός ποδοσφαιριστής και από ένα φουλ μπακ χρειάζεσαι αυτές τις δεξιότητες. Από την άλλη πλευρά, θα υπάρξουν στιγμές που θα είναι απελπιστικά μόνος στο γήπεδο και ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης θα προσπαθήσουν να τον καταβάλλουν.»

* «Παράσημο» του Καμάτσο η συνεργασία του με τον Κλοπ

Μπορεί να κάνει πιο αποδοτικό τον Γκρέι

Ένα από τα μεγάλα του ατού, εκτός, φυσικά, της ταχύτητάς του και της ευχέρειάς του στο ένας εναντίον ενός, είναι ότι έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Βέβαια, στα «φτερά» της επίθεσης είναι ακόμη πιο αποδοτικός, διαθέτοντας και τα δύο πόδια είτε για εκτέλεση, είτε για σέντρα, με στόχο να αξιοποιήσει με ασίστ τους συμπαίκτες του μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό περιμένουν και στον Άρη (δεν έχει μοιράσει καμία ασίστ έως τώρα), ώστε μέσω του Καμάτσο να γίνει ακόμη πιο πολύτιμος και να ανεβάσει τα νούμερά του ο Γκρέι.


* Λείπουν από τον φορ του Άρη οι ασίστ του Καμάτσο

Η πορεία του τις τελευταίες σεζόν είναι καθοδική, αλλά η ηλικία του του επιτρέπει να «επιστρέψει» σε πρώτο ρόλο. Τη σεζόν 2020/21 αγωνίστηκε στη Ρίο Άβε, μετρώντας 11 συμμετοχές με 3 γκολ, παίζοντας, κυρίως, στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ την περασμένη σεζόν φόρεσε την φανέλα της Μπελενένσες, με την οποία κατέγραψε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο, με μόλις μια ασίστ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της στα 4 εκατ. ευρώ και τώρα - σύμφωνα με το transfermarkt - είναι ακριβώς στα μισά. Στο χέρι του να πάρει ξανά την... ανηφόρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.