Άρης: Ο πρώτος από τους τέσσερις τελικούς

Γιώργος Στράντζαλης30 Οκτωβρίου 2022

Τον χαρακτήρα ενός ακόμη (πρόωρου) τελικού έχει για τον Άρη το αποψινό ματς με τον ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” καθώς η συγκομιδή των 13 βαθμών σε εννέα αγωνιστικές απέχει πολύ από τις αρχικές βλέψεις της ομάδας στη φετινή σεζόν και δη, τους στόχους πρωταθλητισμού που έθεσε η διοίκηση πριν από την έναρξη της Super League.

Ο Άρης απέχει ήδη 17 βαθμούς (με ματς λιγότερο) από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό και οκτώ από την δεύτερη ΑΕΚ. Μετά και την ήττα στην Λεωφόρο, παρ’ ό,τι δεν την άξιζε η ομάδα, είναι απαραίτητο απόψε για τους κιτρινόμαυρους να κάνουν μια νέα αρχή στοχεύοντας να πετύχουν το απόλυτο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου έτσι ώστε να μην χάσουν επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να πάνε στη διακοπή λόγω Μουντιάλ με καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και ασφαλώς περισσότερη ηρεμία.

Θεωρητικά έχουν να διαχειριστούν ένα βατό πρόγραμμα υποδεχόμενοι τους ΟΦΗ, Λαμία κι έχοντας εκτός έδρας τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος προβληματίζει αρκετά και ήδη ψάχνει τρόπους… σωτηρίας. Επειδή όμως η θεωρία από την πράξη απέχουν αρκετά, κι αυτό μας το έχει αποδείξει σε ουκ ολίγα ματς ο φετινός Άρης, είναι προφανές ότι όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα δείξει η ομάδα του Άλαν Πάρντιου. Ο Βρετανός προπονητής αναφέρθηκε στη βελτιωμένη εικόνα του Άρη στη Λεωφόρο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η ομάδα εμφανίζεται με πιο μαχητικό πνεύμα, είναι πιο συμπαγής και νιώθω ότι είμαστε μια γροθιά καθώς επίσης και ότι πλέον οι παίκτες καταλαβαίνουν τι θέλω από αυτούς”.
Σε κάθε περίπτωση όμως περιμένει αυτή η εικόνα και το μαχητικό πνεύμα στα οποία αναφέρθηκε να έχουν διάρκεια και αποτελεσματικότητα. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις ενός σερί που αναζητά ο Άρης από το ξεκίνημα της σεζόν. Το αποψινό ματς με τον ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κακά τα ψέματα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους να επιστρέψουν στην… κανονικότητα, αφού σε διαφορετική περίπτωση ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι γεγονός ότι θα βυθίσει κι άλλο την ομάδα στην εσωστρέφεια που ήδη παρατηρείται λόγω των αγωνιστικών επιδόσεων και των πολλών σκαμπανεβασμάτων τα οποία την κρατάνε μακριά από τους βασικούς του στόχους.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.