Ο πρόθυμος -με το αζημίωτο- διαιτητής…

Αρις Νικολάκης29 Μαρτίου 2023

Πολλά ειπώθηκαν. Πολλά ακούσθηκαν. Πολλά (δεν) αποκαλύφθηκαν. Όλα, μα όλα ανεξαιρέτως χρεώνονται στα πρόσωπα τα οποία τα εκστόμισαν. Ουδέν έμεινε αιωρούμενο. Ουδέν; Όχι ακριβώς. Ένα παραμένει αιωρούμενο. Δαμόκλειος σπάθη επί της κεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένει!

Είναι το σπουδαιότατο (υπερθετικός βαθμός, παρακαλούμε) για εμάς… Η καταγγελία του Στιβ Μπένετ περί του… πρόθυμου διαιτητή για τον αγώνα των πλέι οφ Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στο «Γ, Καραϊσκάκης»!

Περί αυτού πάντως, ο λόγος ανήκει στην ΕΠΟ κι ουχί στον Μπένετ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής σήμερα είναι. Αύριο δεν είναι. Η ΕΠΟ δεν πάει πουθενά, εδώ μένει. Κι έτσι αυτή υποχρεούται, να ερευνήσει την καταγγελία – περί τέτοιας πρόκειται – του Στιβ περί τού πρόθυμου διαιτητή, να διευθύνει (;) το «Γ. Καραϊσκάκης», τον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Όταν αναφερόμαστε στην ΕΠΟ καθιστούμε σαφές, πως αναφερόμαστε ουσιαστικά, στον Τάκη Μπαλτάκο ως έχοντα την ηθική υποχρέωση, να εξηγηθεί, για να μην παρεξηγηθεί. Τούτο δε, καθώς δε νομίζουμε πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ έπεσε από τα σύννεφα ακούγοντας την καταγγελία τού Άγγλου αρχιδιαιτητή. Διαφωνείτε;

Τώρα, εμείς λέμε πως ο πρόθυμος διαιτητής έχει σαγηνευθεί από τις ομορφιές της Ελλάδας. Και θέλει, να την επισκεφθεί ανοιξιάτικά. Ίσως την έχει επισκεφθεί ξανά. Και σαγηνεύθηκε! Με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως. Και προς Θεού! Μην πάει το μυαλό στο πονηρό. Με το αζημίωτο εννοούμε… Τη δωρεάν φιλοξενία και την προβλεπόμενη από την ΚΕΔ/ΕΠΟ αμοιβή του για την παροχή υπηρεσίας (;) του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς λέμε επίσης, πως ο πρόθυμος διαιτητής έχει τρέλα με την ένταση και τη σφυρίχτρα. Κι ο αγώνας Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στον Πειραιά προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ικανοποίηση της τρέλας του. Λέμε ακόμη, πως ο πρόθυμος διαιτητής είχε αγαθά κίνητρα (κόντρα σε εμάς τούς πονηρούς…) εκφράζοντας την προθυμία του, να επιλεγεί για τον συγκεκριμένο αγώνα...

Εάν όμως, κι εφ’ όσον όσα λέμε εμείς, δεν ισχύουν. Αυτό είναι το κακό. Ή εάν κι εφ’ όσον ισχύουν τα αντιστρόφως ανάλογα. Αυτό είναι το χειρότερο. Κι η σπουδή του πρόθυμου διαιτητή είναι εκ του πονηρού. Το χείριστο. Δεν οφείλει ο Τάκης Μπαλτάκος κι ως έγκριτος και διαπρεπής νομικός αλλά κι ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, να ψάξει; Κι εάν κι εφ’ όσον βρει κάτι… Να βγάλει το αραχνιασμένο ως καταχωνιασμένο … Ούτε κι αυτή ξέρει που… Νυστέρι της η ΕΠΟ. Για να αφαιρέσει το… καρκίνωμα αυτό. Μπήγοντας το στον οργανισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν οφείλει απλά. Υποχρεούται. Η συνείδηση του το επιβάλλει. Κι η συνείδηση είναι το βάθος ενός ανθρώπου!

Να μην παραμείνει αιωρούμενο το σπουδαιότατο (υπερθετικός βαθμός, επιμένουμε) γεγονός, καθ’ ημάς τουλάχιστον. Η καταγγελία του Στιβ Μπένετ περί … πρόθυμου διαιτητή για τον αγώνα των πλέι οφ, Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Και κάτι ακόμη για τη συνάντηση στου Γουδή. Σε πολλούς – εντός, εκτός και κοντά ή και μακριά του τόπου της συνάντησης - ήρθε ο ουρανός σφοντύλι με την παρουσία – και την βροντώδη φωνή – του Ιβάν Σαββίδη. Τους ήρθε νταμπλάς! Κατά πως έλεγε η συγχωρεμένη γιαγιά μου. Η αρχόντισσα, Αφροδίτη, εκ της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας ορμώμενη .

ΥΓ 1 : Έτσι για την Ιστορία… Στις 15 Νοεμβρίου του 1922, εκτελέστηκαν στου Γουδή οι καταδικασθέντες από Έκτακτο Δικαστήριο (στην «Δίκη των έξι»), ως υπαίτιοι της Μικρασιατική καταστροφής: Οι πολιτικοί Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Νικόλαος Στράτος, Νικόλαος Θεοτόκης, Γεώργιος Μπαλτατζής καθώς κι ο τότε αρχιστράτηγος Γεώργιος Χατζηανέστης.

ΥΓ 2 : Η ορθή ονομασία της περιοχής είναι Γουδή. Δηλαδή, με «η» κι όχι με «ι». Από την ιστορική οικογένεια Σπετσιωτών καραβοκυραίων του Δημητρίου Γουδή. Με σημαντική προσφορά στην Επανάσταση του 1821.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.