Γαλανός: Ο πρώην πρόεδρος του Άρη καινοτομεί με φαρμακευτική κάνναβη

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2022

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Γιώργος Γαλανός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην πρώτη μονάδα ελληνικών συμφερόντων Καλλιέργειας Παραγωγής και Μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης, στο νομό Κιλκίς, με τα τα εγκαίνια να είναι στις 23 Οκτωβρίου και θα τα κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Τη μονάδα την κάναμε μόνοι μας, χωρίς επιδότηση, χωρίς δάνειο, χωρίς τίποτα, φυσικά υπάρχει ένα μεγάλο φλερτ από μια αμερικάνικη πολυεθνική, από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, ώστε να αγοράσει το 80%. Το πρότζεκτ διήρκησε 3,5 χρόνια, από τα τέλη του 2018.

Είμαστε η πρώτη φαρμακοβιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα που παράγει φαρμακευτική κάνναβη. Φυσικά είναι κάτι πρωτοποριακό στον ελληνικό χώρο. Θα κάνουμε προϊόντα για τους Έλληνες ασθενείς. Η φαρμακευτική κάνναβη χορηγείται για τον καρκίνο, για την σκλήρυνση κατά πλάκας, για γλαύκωμα, για ψυχολογικούς λόγους, έχει και άλλα πολλά που είναι σε αρχικό στάδιο. Στο εργοστάσιο υπάρχει και ερευνητικό τμήμα για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Αρχικά θα εξάγουμε και μετά το πέρασμα του ενός έτους, λόγω μια καινούριας νομοθεσίας, και μετά θα μπορούμε θα να το δίνουμε και στους Έλληνες ασθενείς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.