Ο πρώην αρχίατρος του ΠΑΟΚ: «Χρειάζονται προσοχή οι κακώσεις στο γόνατο»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2022

Ο πρώην αρχίατρος του ΠΑΟΚ στις ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα, ο ορθοπεδικός Γιάννης Ουσαντζόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τους τραυματισμούς του Λευτέρη Λύρατζη, του Μάριου Τσαούση και του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Αρχικά δήλωσε: «Για τις ηλικίες αυτές, γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι ουσιαστικά μεγάλα παιδιά, η παραμικρή ενόχληση διογκώνεται, πόσο μάλλον αν έχουν και έναν σοβαρό τραυματισμό. Για τον τον τραυματισμού του Α. Ζίβκοβιτς στο νύχι μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επώδυνος, ειδικά σε ένα ποδοσφαιριστή που πρέπει να παίζει σε μεγάλες εντάσεις. Υπάρχει και ειδικός νάρθηκας για τον τραυματισμό του Ζίβκοβιτς».

Για τον τραυματισμό του Τσαούση και του Λύρατζη: «Το γόνατο είναι βασικό στοιχείο της κίνησης του ποδιού, οι κινήσεις που γίνονται στο ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο στην ευθεία. Οι βαθμοί των κακώσεων στο γόνατο επηρεάζουν ανάλογα και τους συνδέσμους. Δεν πιστεύω πως ούτε ο Μάριος, ούτε ο Λευτέρης πήγαν χαλαρά στις φάσεις που τραυματίστηκαν. Δεν έχουν τέτοιες τάσεις, είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στον αγώνα, το λέω γιατί τα γνωρίζω τα παιδιά. Κατά πάσα πιθανότητα οι τραυματισμοί τους ήταν της στιγμής. Και στις κακώσεις στο γόνατο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει να βεβαιωθούν πως η κατάσταση των ποδιών και των δύο παιδιών να είναι σε σημείο που να μπορούν να δεχθούν την επιβάρυνση της προπόνησης και ενός αγώνα. Πάντως και τα δύο τα παιδιά είναι γυμνασμένα και είναι δυνατά. Την κακιά στιγμή στο ποδόσφαιρο δεν την θέλει κανένας, ήρθε όμως, χρειάζεται υποστήριξη στα παιδιά ώστε να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό. Δεν είχαν σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν και οι δύο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.