Ο προγραμματισμός του Αρη μειώνει τις πιθανότητες αποτυχίας

Βασίλης Μάστορας20 Μαΐου 2021

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σ’ αυτή τη λογική ο Αρης είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει τη νέα αγωνιστική χρονιά, ομάδα ικανή να έχει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Κύπελλο Ελλάδας. 

Στόχοι περίπου ταυτόσημοι με αυτούς της χρονιάς που πέρασε. Αναγκαίο λοιπόν η ομάδα, ανεξαρτήτως από την τελική θέση που θα καταλάβει, να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει.

Το θετικό για τον Αρη είναι ότι μαθαίνει από τα λάθη του. Ετσι παρουσιάστηκε φέτος καλύτερος σε οργανωτικά θέματα, ολοκλήρωσε το σκάουτινγκ εγκαίρως και προχώρησε τις μεταγραφές του καλοκαιριού σύμφωνα με συγκεκριμένο πλάνο. Τόσο ισχυρό, που δεν επηρεάστηκε σημαντικά από την… πίεση του ban. Και επειδή ότι σπέρνεις θερίζεις, οι μεταγραφικές κινήσεις και η αποφασιστικότητα του Θόδωρου Καρυπίδη στην απομάκρυνση του Ενινγκ, λειτούργησαν καταλυτικά στο τελικό αγωνιστικό αποτέλεσμα του Αρη.

Οι «κίτρινοι» έχουν αρχίσει εδώ και δύο μήνες το σκάουτινγκ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σχεδόν έχουν καταλήξει στους ποδοσφαιριστές που τους θα προτείνουν συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά όσο έχουν το βαρίδιο του ban βρίσκονται σε αδύναμη διαπραγματευτική θέση. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο θα ξεπεραστεί αν καθυστερήσει η κοινοποίηση της απόφασης πέραν την ημέρας που θα αρχίσουν οι μεταγραφές.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση της απόφασης δεν είναι θέμα που αφορά τον Αρη. Εχει αξία όμως το ότι κατέληξε στους παίκτες που θα αποκτήσει. Το σημαντικότερο, ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί επιλέχθηκαν με κριτήριο ότι μπορούν να υπηρετήσουν τακτικά το αγαπημένο πλάνο του Ακη Μάντζιου, το 4-2-3-1. Πλάνο το οποίο ο κόουτς θα επιλέξει και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η όλη προετοιμασία, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Αρης θα υποχρεωθεί να μπει νωρίς στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αποτελεί θετικό στοιχείο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά όταν υπάρχει προγραμματισμός μειώνονται οι πιθανότητες αποτυχίας.

FOCUS

Η επιτροπή των μετόχων της ιστορικής Δόξας Δράμας αυτή τη φορά θα πρέπει να ψάξουν εξονυχιστικά τους υποψήφιους αγοραστές και να μη θαμπωθούν από τυχόν… καθρεφτάκια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.