Προτείνουν χρήση «barcode» QR για μετακινήσεις! Τι είπε ο Πρόεδρος της Κίνας στη σύνοδο G-20

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πρότεινε τη χρήση ενός παγκόσμιου συστήματος κωδικών QR για την ελεύθερη παγκόσμια κυκλοφορία ανθρώπων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού!

Απευθυνόμενος στην εικονική σύνοδο κορυφής των G20 το βράδυ του Σαββάτου (21/11), ο Σι είπε ότι ένας παγκόσμιος μηχανισμός που θα περιλαμβάνει την αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων των δοκιμών νουκλεϊκού οξέος με τη μορφή κωδικών QR, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να επιτρέπονται τα διασυνοριακά ταξίδια, όπως μεταδίδει η South China Morning Post!

«Την ώρα που προσπαθούμε να ελέγξουμε τον ιό, πρέπει να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας βιομηχανίας και της αλυσίδας προμηθειών. Οι χώρες έχουν διαφορετικούς κανόνες καραντίνας και εισόδου για ξένους επιβάτες, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διασυνοριακή μεταφορά.


Η Κίνα έχει προτείνει ένα παγκόσμιο μηχανισμό μιας κοινά αποδεκτής διαδικασίας πιστοποιητικών υγείας βασισμένων σε ελέγχους νουκλεϊκού οξέος και σε μορφή κωδικών QR που θα είναι παγκόσμια αποδεκτή. Ελπίζουμε ότι όλο και περισσότερες χώρες θα αποδεχτούν το μηχανισμό αυτό», είπε ο Κινέζος πρόεδρος στην ομιλία του. Συνέχισε λέγοντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι θα απλοποιήσουν την ροή των προϊόντων και των υπηρεσιών σε εποχή όπου δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.

Οι κωδικοί QR είναι γραμμωτοί κώδικες που περιέχουν πληροφορίες που μπορούν να σαρωθούν και να διαβαστούν από smartphone. Ο τρόπος αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος στην Κίνα αλλά δεν είναι σίγουρο εάν άλλες χώρες θα μπορούσαν να καθιερώσουν ένα τέτοιο σύστημα ως τρόπο παρακολούθησης των ανθρώπων, ακόμα και αν αφορά θέμα υγείας.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.