Ο Ποσειδώνας Καλαμαριάς και τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Metrosport Team24 Μαρτίου 2021

Διακόσια (200) χρόνια συμπληρώθηκαν από την ελληνική επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού, τότε που ολόκληρη η φτωχή, αλλά περήφανη Ελλάδα ξεσηκώθηκε μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.
Με κυρίαρχο σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος» οι ήρωες της επανάστασης από τον Μοριά μέχρι την Μακεδονία και τα νησιά, έχυσαν το αίμα τους για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, θυσιάζοντας την ζωή τους, προκειμένου να αποτινάξουν τα ασφυκτικά δεσμά τεσσάρων αιώνων! Κάθε χρόνο τέτοια μέρα τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση, όπως και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. 

Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας. Μια εθνική, αλλά και εξόχως θρησκευτική γιορτή. Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει όλη η ανθρωπότητα και φυσικά η Ελλάδα μας, η φετινή επέτειος, αποκτά μεγαλύτερη αξία, σημασία, σημειολογία. Έννοιες όπως ελευθερία, πατριωτισμός, αλληλεγγύη, συνεχής μάχη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της «σκλαβιάς» κάθε είδους, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από ποτέ. Αποτελούν τον «φάρο» για όλους μας.Τέτοιες μέρες αξίζει να αναλογιστούμε τι πραγματικά πέτυχαν οι πρόγονοι μας, ποια είναι η βαρύτατη κληρονομιά της και τι οφείλουμε να πράξουμε και εμείς από την πλευρά μας ως σύγχρονοι ελεύθεροι Έλληνες. 

Να σηκωθούμε όρθιοι, να σταθούμε γερά στα πόδια μας.Η αθλητική οικογένεια του Ποσειδώνα Καλαμαριάς εκφράζει από καρδιάς, τις πιο θερμές ευχές για την επιστροφή όλου του κόσμου σε μια ελεύθερη κανονικότητα, με υγεία και αξίες που διαχρονικά παραμένουν αναλλοίωτες. Ο αγώνας των προγόνων μας είναι η κληρονομιά μας και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να τη διατηρήσουμε. Ας κρατήσουμε ψηλά το ’21 και ας φωτιζόμαστε από το παράδειγμά του. Είναι χρέος μας να τιμούμε και να σεβόμαστε την ιστορία και την ελευθερία του έθνους μας!Και με την ευκαιρία… Ας έχουμε ως επίκαιρη εντολή για τον τόπο μας, τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τότε μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά, όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε με το εγώ, αλλά με το εμείς».ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.