Ο Πόντιος δεν ξεχνά τις υποσχέσεις του και ο ΠΑΟΚ τον προορισμό του

Γιώργος Πετρίδης01 Δεκεμβρίου 2021

Με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ να διανύει μια περίοδο κρίσης σε όλα τα επίπεδα, η είδηση όχι απλά της συμμετοχής στην εντυπωσιακή συσπείρωση του κόσμου της ομάδας αλλά του διπλασιασμού του ποσού που συγκεντρώθηκε από την Α.Μ.Κ. ήρθε ως υπενθύμιση και ως απάντηση από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη σε όσους ψάχνουν, δικαιολογημένα ίσως, απαντήσεις. Ο Πόντιος δεν ξεχνάει τις υποσχέσεις του, όπως είχε πει κάποια στιγμή υποσχόμενος να φέρει χαρές στην Τούμπα. Το έκανε στην πορεία για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, το έκανε και για τον μπασκετικό με τον Γιώργο Σαββίδη να το αρχίζει και να το τελειώνει.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση όλων εκείνων των νομικών και λογιστικών διαδικασιών δημιούργησε συνειρμούς και συνδέσεις με την δύσκολη περίοδο του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. «Μήπως ανακοινώθηκε τώρα για επικοινωνιακούς λόγους;» Η αλήθεια όμως είναι ότι χθες απλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία και καταβλήθηκε το υπόλοιπο του ποσού των 500 χιλιάδων. Δεν είναι κάτι που έγινε σε μία μέρα ή σε μία εβδομάδα.

Η διαδικασία καταβολής ενός τέτοιου ποσού σε μία ανώνυμη εταιρία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να συμβεί. Θα έπρεπε να είναι λογιστικά και φορολογικά καλυμμένες και οι δύο πλευρές. Γι’ αυτό και η διαδικασία αποδείχτηκε χρονοβόρα. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι ο Ιβάν Σαββίδης ΔΕΝ συμμετείχε στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και με αυτό το δεδομένο ΔΕΝ θα μετοχοποιήσει το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ. Το με ποιο τρόπο, λογιστικά κατέβαλλε αυτό το ποσό είναι κάτι που μπορεί να αποσαφηνίσει μόνο κάποια από τις δύο πλευρές, όμως έχει στην παρούσα φάση δευτερεύουσα σημασία.

Άλμα προς την εξυγίανση και μία ξεκάθαρη απάντηση

Αυτά που έχουν σημασία είναι τα εξής…

1ον η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παίρνει μια βαθιά ανάσα αφού με αυτά τα χρήματα που θα διατεθούν αποκλειστικά για οφειλές του παρελθόντος –κατά δήλωση Θανάση Χατζόπουλου- θα κάνει όχι βήμα, αλλά άλμα προς την εξυγίανση της.

Δεν θα πρέπει να έχει κανείς την αμφιβολία ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ έχει πρωτίστως αυτό στο μυαλό του και ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε και πορεύεται η φετινή ομάδα το αποδεικνύει. Οι 500 χιλιάδες είναι ένα ποσό που επιτρέπει στην ΚΑΕ να προχωρήσει σε νέες συμφωνίες και αποπληρωμές όσων έχουν λαμβάνειν. Μπορεί να μην είναι θέμα που να προσφέρει λάμψη και δημοσιότητα, όμως ο μπασκετικός ΠΑΟΚ προχωράει ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον δρόμο. Όποιος έχει αμφιβολίες για την αξία αυτής της επιλογής, ας γυρίσει τον χρόνο λίγο πίσω, στο καλοκαίρι του 2019 που με έρανο επιφανών ΠΑΟΚτσήδων δημιουργήθηκε μία ομάδα για να παίξει στο Πρωτάθλημα.

2ον ο Ιβάν Σαββίδης που είναι ο ευεργέτης της ΚΑΕ αφού χωρίς αυτόν δεν θα έβγαινε ποτέ από το άρθρο 99, απέδειξε για μία ακόμη φορά την αγάπη του για τον σύλλογο. Χωρίς την παραμικρή υποχρέωση –το αντίθετο άλλωστε ισχύει- και με την παρέμβαση βέβαια του γιου του Γιώργου, βάζει και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα μαγαζί που δεν είναι δικό του. Αν η χθεσινή εξέλιξη δεν αποτελεί απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούν όχι μόνο την αγάπη αλλά και την ίδια την παρουσία του στον σύλλογο, τότε τι είναι;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.