Ο πολιτισμός που επέστρεψε στις κληρώσεις και ο Αρης που πρέπει να βαδίσει βήμα βήμα

Βασίλης Μάστορας15 Νοεμβρίου 2022

Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει για την προστασία του ποδοσφαιρικού προϊόντος, αν με κάθε τρόπο και σε κάθε στιγμή δεν φροντίζει την δημόσια εικόνα του αθλήματος. Προσωπικά έχω μία απέχθεια στην προχειρότητα, τις κινήσεις εσωστρέφειας και την απαξίωση γεγονότων που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. 

Ναι, το «λαβωμένο» στην χώρα μας σπορ, από πράξεις ανθρώπων οι οποίοι επιχειρούν να καλύψουν τους εγωισμούς τους, κατά κύριο λόγο, μέσα σ’ έναν χώρο όπου η κάθε κίνηση τους αφήνει το αποτύπωμα τους σε ολόκληρη την κοινωνία του ποδοσφαίρου. Εδώ φτερνίζεται ένας λαοφιλής ιδιοκτήτης ΠΑΕ και έχουν πυρετό σχεδόν οι μισοί οπαδοί, πόσο μάλλον όταν πείσει ότι η ομάδα τους αδικείται. Υπάρχει μία θεωρία: Αν θέλεις να συσπειρώσεις δημιούργησε έναν εχθρό. 

Και επειδή η διαιτησία είναι παλιά και δοκιμασμένη συνταγή, τα σενάρια της… αδικίας, μετεξελίχθηκαν και προχώρησαν με αντικείμενο τις κληρώσεις του Κυπέλλου. Ακούγονταν πολλά για «βαρύτερα μπαλάκια» ή «για παγωμένα» με τα οποία το παρασκήνιο, υποτίθεται, ότι διαμόρφωνε το τελικό αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Δεν είμαι σίγουρος πού είναι η αλήθεια και πού ο μύθος, αλλά πλέον το σίγουρο είναι ένα: Ότι η διοίκηση της ΕΠΟ έχει αναβαθμίσει την κλήρωση του Κυπέλλου. Με εισηγητή και εκφραστή τον CEO Ιάκωβο Φιλιππούση τα δύο τελευταία χρόνια, αυτό το ασήμαντο ίσως για κάποιους γεγονός, η κλήρωση στην φάση των 16 απέκτησε λάμψη. Στα… υπόγεια και στις σκοτεινές γωνιές χάνεται η αξιοπιστία ακόμη και του σημαντικότερου γεγονότος. 

Στην αίθουσα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με αδιάβλητες διαδικασίες και δια χειρός ενός κορυφαίου αθλητή, όπως χθες ο Νικοπολίδης, το σκηνικό αλλάζει άρδην. Τονώνεται η εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία του θεσμού της κλήρωσης, ενισχύεται το brand το οποίο με το ζόρι συγκίνησε τον τηλεοπτικό πάροχο και δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης. Τόσο απλά. Απλώς χρειάζεται όραμα και εξωστρέφεια, στοιχεία τα οποία απ’ ότι φαίνεται στο θέμα του Κυπέλλου ασπάζεται η διοίκηση της ΕΠΟ.

Από χθες λοιπόν όλες οι ομάδες της φάσης των 16 γνωρίζουν τι τις περιμένει μέχρι τον τελικό, οπότε μπορούν να προετοιμαστούν καταλλήλως.

Και σ’ αυτή την κλήρωση η τύχη έπαιξε τα παιχνίδια της. Συμβαίνουν αυτά σ’ έναν θεσμό που ξεχωρίζει για τα… απρόβλεπτα. Όπως ότι στην φάση των «8» θα έχουμε σίγουρα έναν εκπρόσωπο από τη Γ’ Εθνική. Αυτό κι αν είναι «δώρο» για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου ή τον Αγ. Νικόλαο.

Ο Αρης είναι από τις «τιμωρημένες» ομάδες της κλήρωσης. Ο,τι κι αν γίνει θα πρέπει, με τον νόμο των πιθανοτήτων, να αποκλείσει δύο ομάδες του big 4, (Oλυμπιακό και ΑΕΚ) για να πάει τελικό. Αντί όμως να καταριέται την τύχη καλύτερα να αρχίσει να προετοιμάζεται. Σ’ αυτό το θεσμό καμία ομάδα δεν δικαιούται να πετάει λευκή πετσέτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.