Ο «πόλεμος», η ανασυγκρότηση και οι αποφάσεις του Σαββίδη

Γιώργος Καστάνης29 Νοεμβρίου 2021

Με τον πιο τραγικό, για τον ΠΑΟΚ, τρόπο εξελίχθηκε η αναμέτρηση καθώς η διαφαινόμενη ήττα από τον Άρη (απέμεναν μόλις λίγα λεπτά στις καθυστερήσεις) ολοκληρώθηκε πρόωρα από το ντου οπαδών που συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς και αυτό το γεγονός υποχρέωσε τον Σκοτσέζο διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι και οι παίκτες των δύο ομάδων να βρεθούν στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ με αυτές τις απαράδεκτες εικόνες που διαδραματίστηκαν στην Τούμπα, κινδυνεύει με βαριά καμπάνα. Είναι ομολογουμένως καταστάσεις που γυρίζουν τον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πίσω, που δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση την ομάδα, γιατί από αυτές τις εικόνες πολέμου, είναι βέβαιο πως έχουν επηρεαστεί και οι παίκτες. Το ζητούμενο είναι πως θα μεταφράσει αυτά τα επεισόδια ο Ιβάν Σαββίδης που παρακολούθησε το παιχνίδι τηλεοπτικά. Εδώ θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ να πάρει σωστές και γενναίες αποφάσεις για το μέλλον.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο ΠΑΟΚ θα έχανε ένα ντέρμπι από τον συμπολίτη του και θα βρισκόταν οριστικά νοκ άουτ από την διεκδίκηση του τίτλου. Τώρα, με αυτά τα επεισόδια, ο ΠΑΟΚ εκτός από τις ποινές που θα υποστεί, χρειάζεται να μπει σε μία διαδικασία ανασυγκρότησης, η οποία πρέπει να ξεκινήσει από τον μεγαλομέτοχο του. Αυτοί που μπήκαν και τα έκαναν γης μαδιάμ, τα είχαν κάνει και πάλι πριν από χρόνια. Όχι οι ίδιοι ενδεχομένως, αλλά κάποιοι άλλοι. Η ουσία όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ δείχνει αιχμάλωτος των ορέξεων αυτών των οπαδών, οι οποίοι (για να το μεταφράσω και διαφορετικά) στέλνουν και ένα μήνυμα στην διοικητική ηγεσία, για το γεγονός ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο έπρεπε το καλοκαίρι. Τους δίνει όμως αυτό το γεγονός, το δικαίωμα να βάζουν ταφόπλακα στην ίδια την ομάδα τους;

Οσο για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Άρης πέτυχε το γκολ της νίκης, γιατί βρήκε τρόπους να εισέλθει απειλητικά στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου παρά τις προσπάθειες που έκαναν δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που έψαχναν και οι παίκτες του με πολύ άσχημη ψυχολογία καλούνται να διαχειριστούν την δύσκολη συνέχεια. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά την εκκένωση του γηπέδου, ο ΠΑΟΚ γλυτώνει τα χειρότερα βάσει των ποινών που προβλέπονται εάν δεν συνεχιζόταν το ματς έως το τέλος, αλλά η ζημιά έγινε. Και είναι ανεπανόρθωτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.