Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής και μία κρίσιμη απόφαση

Βασίλης Μάστορας10 Απριλίου 2021

O Γ.Σ. Ηρακλής μετά την πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή της διάταξης για τα χρέη του Συλλόγου, που έδωσε πνοή αισιοδοξίας στον νέο Ερασιτέχνη, βρίσκεται σε φάση δημιουργίας για την επόμενη «κυανόλευκη» ημέρα. Σύλλογος με όνομα βαρύ και ιστορία δικαιούται να οραματίζεται νέες σελίδες για τα τμήματά του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Ζέρβα με θέμα τη δημιουργία γηπέδου στους Χορτατζήδες.

Ο Ερασιτέχνης Ηρακλής έχει λοιπόν και πάλι έντονο σφυγμό και ασχολείται μ’ όλα τα θέματα, υποχρέωση που εκπορεύεται από το γεγονός ότι είναι το κύτταρο του Συλλόγου. Επόμενο ήταν να βάλει και ζήτημα για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, ο οποίος συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μετά τη σύμπραξη με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Κι ενώ αύριο έχει ορισθεί η επανέναρξη του Πρωταθλήματος, η διοίκηση του Γ.Σ. Ηρακλής με ανακοίνωση της «ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο του συλλόγου, ότι σχετικά με το θέμα του ποδοσφαίρου, δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κανένα άλλο αθλητικό σύλλογο». Κι όπως συμπληρώνει «η χρησιμοποίηση του ονόματος και της ιστορίας του ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χωρίς την έγκριση του Δ.Σ του Γυμναστικού Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ είναι τουλάχιστον εκτός διαδικασιών του συλλόγου».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ακόμη κι αν ο Ηρακλής Αμπελοκήπων κερδίσει την άνοδο στην football League θα πρέπει να γίνουν νέες συζητήσεις προκειμένου να είναι ο ποδοσφαιρικός εκπρόσωπος των «κυανολεύκων». Για τους υποψιασμένους δεν υπάρχει καμία έκπληξη γιατί ήταν γνωστό ότι το παραδοσιακό κομμάτι των παραγόντων του Ηρακλή δεν έβλεπε με καλό μάτι ή αν προτιμάτε δεν υιοθετούσε την πολιτική του Θόδωρου Δρακόπουλου στο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει την αναζήτηση εξαγοράς ΑΦΜ από ομάδα της Football League. H προοπτική είναι με την αναδιάρθρωση να αγωνισθεί ο νέος ποδοσφαιρικός Ηρακλής στη Super League 2, χωρίς την παρουσία του κ. Δρακόπουλου και όχι ως συνέχεια της ομάδας των Αμπελοκήπων. Προς το παρόν δεν υπάρχει χρηματοδότης γι’ αυτό το εγχείρημα. 

Αν βρεθεί θα τρέξει σίγουρα. Υπάρχει όμως κι άλλο ενδεχόμενο. Να υιοθετηθεί η λύση του Ηρακλή Αμπελοκήπων, με τη σύμφωνη γνώμη του Γ.Σ. χωρίς όμως την παρουσία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ηρακλής. Το κατά πόσο αυτό είναι και δίκαιο και ηθικό είναι κάτι το οποίο αξίζει να το σκεφτούν οι άνθρωποι του Γ.Σ Ηρακλής, που κάνουν τεράστιες και πετυχημένες προσπάθειες ώστε να λάμψει και πάλι το brand του Hρακλή. Για οποιαδήποτε πάντως απόφαση χρειάζεται ρεαλισμός και όχι εγωισμοί.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.