Ο Πίρσμαν που είχε φανταστεί

Γιώργος Στράντζαλης02 Μαρτίου 2023

Στα δύο τελευταία παιχνίδια οι αγωνιστικές επιδόσεις του Μάρβιν Πίρσμαν πλησιάζουν αρκετά σ’ αυτό που είχε φανταστεί ο Αρης όταν προχώρησε σε συμφωνία μαζί του παρέχοντάς του ένα συμβόλαιο αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με τις οικονομικές απολαβές του στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον Αρη πίστευαν αρκετά στις δυνατότητες του Μάρβιν Πίρσμαν και δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του από τον περασμένο Γενάρη, δηλαδή έξι μήνες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Είχαν προχωρήσει επίσης σε σημαντική οικονομική επένδυση προσφέροντάς του ισχυρό συμβόλαιο σε σχέση μ’ αυτό που είχε στον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη δεκαετία. Κι όμως, για σημαντικό χρονικό διάστημα ένιωθαν απογοητευμένοι από την προσφορά του Βέλγου αμυντικού. Οι αγωνιστικές επιδόσεις του ήταν χαμηλές και μοιραία αυτό οδήγησε στην αγωνιστική υποβάθμισή του και στην αντίστοιχη προώθηση του Μπράντλεϊ Μαζικού. Ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας δεν θύμισε τον ανθεκτικό full back των Ιωαννίνων, τον παίκτη ο οποίος ήταν συνεπέστατος στα αμυντικά καθήκοντά του και κυρίως στις παρεμβάσεις του στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Αυτό η εικόνα άρχισε να ξεθωριάζει στους δύο τελευταίους αγώνες. Προφανώς οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν την πραγματική προσφορά του υπό την έννοια ότι δεν καταγράφουν τον ακριβή αριθμό των ανεβασμάτων του στην πτέρυγα και την πραγματική προσφορά του στη λειτουργία της ομάδας. «Γράφουν» ότι το ποσοστό ευστοχίας του στις πάσες άγγιξε το 87.2% (89/101) καθώς επίσης και ότι κέρδισε άνω του 80% των προσωπικών μονομαχιών εδάφους. Δεν αναφέρεται για παράδειγμα ότι στον αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν ο βασικός δημιουργός των φάσεων των δύο τερμάτων με τις κάθετες πάσες στον Λούκας Ρουπ, αλλά κι ένα σωρό προϋποθέσεων που επίσης δημιούργησε. Η στατιστική δεν καταγράφει επίσης ότι στη νίκη επί του ΟΦΗ στην Κρήτη κράτησε ολομόναχος την αριστερή πλευρά – μη έχοντας βοήθεια από τον Λούις Πάλμα – δίχως να παραμερίσει τα δημιουργικά καθήκοντά του.

Συνολικά, φαίνεται ότι οι τελευταίες εμφανίσεις σταθεροποιούν τον 32χρονο στη θέση του αριστερού μπακ και κυρίως αλλάζουν την άποψη των ανθρώπων της ομάδας γι’ αυτόν, γιατί πολύ απλά βλέπουν τον ποδοσφαιριστή που είχαν φανταστεί όταν προχώρησαν σε συμφωνία μαζί του. Βέβαια, ο Πίρσμαν οφείλει να έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Το ότι έβγαλε αντίδραση σε μια περίοδο έντονος αμφισβήτησής του, αναμφίβολα, εκλαμβάνεται ως θετικό μήνυμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.