Ο Πίρσμαν, η συντήρηση και η προσπάθεια να αποφύγει το χειρουργείο

Μάνος Χατζάκης15 Απριλίου 2022

Δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και τονΠΑΣ Γιάννινα, αλλά φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία του στην ξακουστή λίμνη. Ο Μάρβιν Πίρσμαν από... λιμνάνθρωπος ετοιμάζεται να γίνει «στεριανός» και στα 31 του και κάτι ψιλά, να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του.

Ο αριστερός μπακ της ομάδας των Ιωαννίνων έχει προσελκύσει πολλά βλέμματα πάνω του, καθώς θεωρείται ολοκληρωμένος οπισθοφύλακας με επιθετικές και αμυντικές αρετές στο παιχνίδι του.

Η ζωή όμως στο γήπεδο δεν είναι όσο εύκολη φαντάζει για τον Βέλγο αμυντικό, ο οποίος περνά τα δικά του ζόρια, για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στα επίσημα ματς της ομάδας του.

Το σύνδρομο των κοιλιακών-προσαγωγών

Στα Γιάννενα είναι κοινό μυστικό πως ο Πίρσμαν χρειάζεται ειδική διαχείριση, καθώς έχει χρόνιο πρόβλημα, το λεγόμενο «σύνδρομο σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών». Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται εις διπλούν:

Στη διετία του στο Γιάννενα, προτιμήθηκε η δεύτερη λύση. Ο ποδοσφαιριστής προτίμησε να πάει συντηρητικά και να μην μπει στο χειρουργείου, γι' αυτό και έχασε αρκετά παιχνίδια τη φετινή σεζόν, ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά.

Ο Βέλγος μπακ έχει αγωνιστεί μόλις 8 φορές από τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε τρία μας τον Ιανουάριο, τρία τον Φεβρουάριο, ένα τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο, ο οποίος βρίσκεται στο μέσο του.

Στον ΠΑΣ δεν μπήκαν στη διαδικασία να τον πιέσουν να υποστεί το... νυστέρι, γι' αυτό και πήγαν με τα... νερά του, έστω κι αν χρειάστηκε να τους λείψει από την 11άδα. Κοινή απόφαση, δηλαδή, να ακολουθηθεί πρόγραμμα ομαλής επανένταξης, πρακτική που είναι κλασική σε ανάλογες περιπτώσεις. Εν ολίγοις, παίζει κάποια ματς και μετά μένει εκτός, έως ότου επανέλθει σε κανονικό ρυθμό.

Ίδιο πρόβλημα για άλλους δύο

Ο Μάρβιν Πίρσμαν δεν νιώθει μοναξιά σε ό,τι αφορά το πρόβλημα υγείας του, καθώς στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και δύο ακόμη συμπαίκτες του, οι Μίχαλ Γκαρντάφσκι και Γιαν Σνάιντερ. Η διαφορά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, είναι πως ο Βέλγος αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα, γι' αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όταν πρόκειται να επανέλθει στη δράση.

«Τελειωμένος» από τον ΠΑΣ

Μυστικό επίσης δεν είναι ότι ο ποδοσφαιριστής θα αλλάξει εργασιακό περιβάλλον από το καλοκαίρι και μετά και η γιαννιώτικη ΠΑΕ έχει συμβιβαστεί με τη συγκεκριμένη ιδέα. Η μία και μοναδική πρόταση έγινε κάπου στο τέλος του περασμένου χρόνου και η ΠΑΕ εισέπραξε αρνητική απάντηση, ενώ δεν ασχολήθηκε περισσότερο με νέα και βελτιωμένη, ίσως γιατί ήξερε ότι και ο παίκτης είχε αποφασίσει να συνεχίσει κάπου αλλού.

Κάπως έτσι, ο Πίρσμαν ολοκληρώνει την καριέρα του στην πρώτη -εν Ελλάδι- ομάδα του και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό του ότι το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς μπορεί να μένει πίσω, αλλά θα επανεμφανίζεται όσο δεν το λύνει με χειρουργείο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.