Η «Θύρα 4» αποδεικνύεται ο πιο αγνός υπερασπιστής της επένδυσης του Ιβάν και της ιδέας του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Ιουλίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση της “Θύρας 4”. Προσπάθησα να βρω μία σκέψη, μία πρόταση, μία φράση, έστω μία λέξη για να διαφωνήσω, ώστε να μη φανεί ότι υπερασπίζομαι λαϊκίστικα και δημαγωγικά τις απόψεις του μεγαλύτερου συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ, αλλά δεν βρήκα καμία. Είναι μια ανακοίνωση που προδίδει όχι μόνο ΠΑΟΚτσιδιλίκι, όχι μόνο γνώση για το τι και από ποιους συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, αλλά και… σοφία.

Ο άνθρωπος που έγραψε αυτή την ανακοίνωση και όλοι όσοι συμφώνησαν στις θέσεις που διατυπώνονται είναι σοφοί και παρουσιάζουν ανάγλυφα μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που, παραδοσιακά, έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι απλοί φίλαθλοι.

Ν’ αγιάσει το στόμα τους, λοιπόν. Αλλά με το ν’ αγιάσει το στόμα τους δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα. Ωφέλιμη θα είναι αυτή η ανακοίνωση-παρέμβαση αν ο Ιβάν Σαββίδης τη διαβάσει σχολαστικά και προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε όλα όσα υποδεικνύει. Σε όλες τις παρατηρήσεις και σε όλες τις υποδείξεις της η “Θύρα 4” έχει απόλυτο δίκιο. Ειλικρινά το λέω, αν ήμουν ο Ιβάν Σαββίδης θα παραμέριζα τον όποιο εγωϊσμό μου, θα αποδεχόμουν την καλόπιστη κριτική, θα αναγνώριζα ότι απηχούν 100% την αλήθεια όλα τα κακώς κείμενα που επισημαίνει η “Θύρα 4” και θα έκανα το παν για να τα αλλάξω. Θα σκεφτόμουν, πολύ απλά, ότι οι πιο αγνοί υπερασπιστές της ίδιας της δικής μου επένδυσης στον ΠΑΟΚ είναι αυτοί οι συνδεσμίτες που πληρώνουν από την τσέπη και την ψυχή τους για την ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ και όχι πολλοί από τους ανθρώπους που χρυσοπληρώνω για να υπηρετούν την επένδυσή μου.

Αναδημοσιεύω, κλείνοντας, το σημείο της ανακοίνωσης το οποίο περικλείει όλη την ουσία του προβλήματος που οφείλει να αντιληφθεί και να λύσει ο Ιβάν. Προσέξτε ιδιαίτερα πώς καταλήγει.

Λέει, λοιπόν, η “Θύρα 4”: “...Και μέσα σε όλα αυτά, είναι σε πλήρη λειτουργία ένας ιδιότυπος και ιδιαίτερα πεινασμένος περίγυρος που έχει σχηματιστεί γύρω από τα λεφτά του μεγαλομετόχου. Καταλαβαίνουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά για όλους, αλλά ποτέ δεν έβλαψε και λίγη αξιοπρέπεια. Κλίκες, μανατζαρέοι παντός τύπου, δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι» που πότε σφάζονται για μία μπριζόλα και πότε συμμαχούν για την κοινή κονόμα, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες και wanna-be πολιτικοί, μακροχρόνια άνεργοι, αποτυχημένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες και θρασύτατοι αρπακολατζήδες, όλοι αγωνίζονται ανάξια (και όχι επάξια), με πρόσχημα τον Π.Α.Ο.Κ., για μία θέση στο pay-roll. Μην ξεχνάτε ότι η πόλη είναι μικρή, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και η Θύρα 4 γνωρίζει καλά τον ρόλο και το παρελθόν του καθενός. Η ευθύνη γι’ αυτόν τον θίασο παραμένει ευθύνη του μεγαλομετόχου, για τον απλούστατο λόγο ότι στα χρόνια που βρίσκεται στον Π.Α.Ο.Κ. θα έπρεπε να έχει ήδη καταλάβει ποιοι μπορούν να προσφέρουν στον σύλλογο και ποιοι δεν αγαπούν το ασπρόμαυρο, παρά μόνο το χρώμα του χρήματος”.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!

ΥΓ. “Δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι» που πότε σφάζονται για μία μπριζόλα και πότε συμμαχούν για την κοινή κονόμα”... Ναι. Δυστυχώς ένα ελεεινό και τρισάθλιο κομμάτι και από το δικό μας σινάφι συμβάλλει στο να “μικραίνει” και να προσβάλλεται στη συνείδηση της κοινής γνώμης ο ΠΑΟΚ επί ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Αλλά κι αυτό είναι ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε με δική του ευθύνη (έστω άγνοια) και οφείλει ο ίδιος να το αντιμετωπίσει.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.