Ο Πέλκας κι οι λοιπές αλλαγές στον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης08 Οκτωβρίου 2020

Φυσικά, δεν είναι υπερβολή η υψηλή κλίμακα συναισθημάτων από ένα μεταγραφικό γεγονός. Όταν μάλιστα, το γεγονός αυτό αφορά σάρκα από σάρκα του «δικέφαλου». Ναι, στον Δημήτρη Πέλκα αναφερόμαστε. Εκτιμάτε λίγο; Εκτιμάτε πολύ την προσφορά του; Ό,τι και να κάνετε, σίγουρα υποκλίνεστε στο ΠΑΟΚτσιδιλίκι ενός παίκτη ο οποίος ανδρώθηκε στην ομάδα της ψυχής του. Κι αν μη τι άλλο μαχόταν ευλαβώς και συνεπώς με την ψυχή του γι’ αυτήν. Η αναφορά του δε, στον κόσμο («μ΄ έκανε, να νιώθω… θεός»!) άγγιξε ακόμη κι όσους δεν είχε αγγίξει η αποχώρηση ενός παίκτη σάρκα από σάρκα του «δικέφαλου»…

Επιτρέψτε μας εδώ, να θεωρούμε πως από αυτήν την υπερφορτωμένη συναίσθημα αποχώρηση, θα ωφεληθούν κι ο ΠΑΟΚ κι ο διεθνής μέσος. Εξάλλου τελευταία – και το είχαμε πολλάκις επισημάνει – ο Δημήτρης Πέλκας ξεκινούσε στην ενδεκάδα αλλά… Γύρω στο 70ο λεπτό (κατά κανόνα) αντικαθίστατο από τον Αμπέλ Φερέιρα. Λέγαμε πως μία σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει, να είναι σύμπτωση. Και βέβαια, δεν ήταν… θετικό το γεγονός και για την ομάδα και για τον παίκτη της. Ως εκ τούτου δίνεται η ευκαιρία σε αμφότερες τις πλευρές, να ανανεωθούν και να ανασυνταχθούν.

Τα πάντα ρει κι ουδέν μένει…

Α, και που είστε; Διαφωνούμε κάθετα, με όσους θεωρούν πως ήταν ο Δημήτρης Πέλκας αιτία κακών αγωνιστικώς κειμένων στον ΠΑΟΚ! Όταν μία ομάδα… πάει κατά διαόλου σε έναν αγώνα, φταίει τουλάχιστον, μία ενδεκάδα κι ένας προπονητής. Και κάτι ακόμη: Εάν ήταν έτσι – μία υπόθεση επιχειρούμε – θα έφευγε από μόνος του ο διεθνής μέσος. Για να ωφελήσει έτσι την ομάδα της ψυχής του!

Έτσι ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Έγιναν μάλιστα, με καθαρό μυαλό και γαλήνια ψυχή. Έγιναν επειδή τις επέλεξε ο ΠΑΟΚ. Δεν επιβλήθηκαν εξ ανάγκης. Όφειλε, να δει μπροστά ο ΠΑΟΚ. Να προοδεύσει. Πρόοδος δίχως αλλαγές δεν εξελίσσεται. Δίχως τούτο να σημαίνει πως κάθε αλλαγή είναι πρόοδος… Θεωρητικά! Πρακτικά; Ο χρόνος θα δείξει. Φτιάχθηκε μία ομάδα, όπως την ήθελε ο Αμπέλ Φερέιρα κι ο Όλαφ Ρέμπε. Προπονητής και τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ανέλαβαν, να αλλάξουν τον ΠΑΟΚ. Ορθά έπραξε η οικογένεια Σαββίδη προς του επελθόντος αδιεξόδου. Τους ανέθεσε την ευθύνη. Θα τα καταφέρουν αυτοί; Ο χρόνος θα δείξει.

Εμείς πάντως, επιμένουμε. Οι αλλαγές αυτές κατά κανόνα ήταν διέξοδο από το αδιέξοδο. Ήταν δε, πολυτέλεια ο τρόπος με τον οποίο έγιναν. Ήταν… λάφυρο από την κατάκτηση της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ αυτή η πολυτέλεια. Ήτοι, η διαύγεια στο μυαλό κι η γαλήνη στην ψυχή. Τώρα, αναμένονται αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα τους… Και κατά πως λένε οι Κινέζοι… Να μην ανησυχείτε, όταν κινείστε αργά. Να ανησυχείτε, όταν μένετε ακίνητοι!

Το θετικότερο… χρώμα στον καμβά του νέου ΠΑΟΚ – επί του παρόντος – είναι η εμφάνιση στην κατ’ αρχήν εικόνα… αυτό των σαρκών από τις σάρκες του «δικεφάλου». Επιτέλους! Ήταν καιρός αξιοποίησης της μυθικής (για ελληνικά δεδομένα), επένδυσης της οικογένειας Σαββίδη στα Τμήματα Υποδομής της ΠΑΕ. Με προσδοκώμενα αποτελέσματα κι αγωνιστικά κι οικονομικά. Λειτουργεί πλέον, η ΠΑΕ αυτά τα Τμήματα όπως ακριβώς, λειτουργούν ευρωπαϊκά και στο επίπεδο της κλάσης του ΠΑΟΚ.

Να μην πάει τζάμπα η δουλειά του Πάμπλο Γκαρσία και η παρουσία – πρότυπο… Η λάμψη σε αυτά, της τεράστιας προσωπικότητας του Κώστα Ιωσηφίδη! Ο «Τσε» και ο «κάπτεν» του Πρωταθλητή Ελλάδας 1985 παράγουν εξαιρετικά σημαντικό έργο…

ΥΓ 1 : Αστοχίες – προηγούνται αναφοράς σε βλακείες – κυβερνητικών στελεχών έδωσαν… γήπεδο σε αντιπολιτευόμενα στελέχη, να …παίξουν μπάλα! Και να μιλούν περί δικαίωσης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΥΓ 2: Η εικόνα της κοινωνίας της Κρήτης αμαυρώνεται διεθνώς με κτηνώδεις πράξεις δειλών ανθρώπων (είναι τα χειρότερα… ζώα) κατά ζώων. Απορούμε κι εξιστάμεθα πως και γιατί οι υγιώς σκεπτόμενοι συμπατριώτες τους ανέχονται αυτές τις πράξεις δειλών…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.