Ο Πάπε Σέικ είναι μέρος του σχεδίου

Metrosport Team22 Ιανουαρίου 2022

Παρότι η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής με την προσθήκη σέντερ φορ ή γενικώς παίκτη με ικανότητα στο γκολ αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας, ο Αρης προχώρησε σε συμφωνία με τη Λιόν για την αγορά του 40% των δικαιωμάτων του Πάπε Σέικ Ντιόπ και μένει να επικυρωθεί το deal και με τον 24χρονο Σενεγαλέζο για να έρθει στο «Κλ. Βικελίδης».

Το ευνόητο συμπέρασμα της όλης ιστορίας είναι ότι ο διεθνής μέσος εντάσσεται στο πλάνο δημιουργίας μιας νέας ομάδας η εφαρμογή του οποίου προϋποθέτει την προσθήκη παικτών από 21 έως και 24 ετών. Ο Πάπε Σέικ Ντιόπ είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος ανδρώθηκε στη Θέλτα, έκανε το βήμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στη Λιόν τον καλοκαίρι του 2010 αλλά εκεί δεν κατάφερε να αντέξει το επίπεδο και τον υψηλότατο ανταγωνισμό με συνέπεια να ακολουθήσουν οι δανεισμοί του σε Θέλτα και Ντιζόν αλλά και λίγα παιχνίδια με τη φανέλα της Λιον.

 «Η Λιόν τον απέκτησε με την αίσθηση ότι πήρε ένα μεγάλο ταλέντο καθώς εκείνη την περίοδο ήταν διεθνής με την U19 της Ισπανίας (σ. σ. γεννήθηκε στο Βίγκο). Δεν πήρε ευκαιρίες, παράλληλα όμως δεν μπόρεσε να αντέξει το επίπεδο, παρότι ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνης της νίκης της Λιόν επί της Μάντσεστερ Σίτι. 

Επρεπε να ξεπεράσει παίκτες οι οποίοι είναι ανώτεροι σε σημείο να μην παίζουν στη Λιόν ούτε οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές. Συν τοις άλλοις, ουδέποτε συνεργάστηκε με προπονητή για τον οποίον ο Πάπε ήταν προτεραιότητα. Νομίζω ότι βιάστηκε πολύ να δοκιμάσει σ’ αυτό το επίπεδο», είπε στο Metropolis ο Μαρσέλ Ντεπό, ρεπόρτερ της γαλλικής ομάδας.

«Ο Πάπε είναι 8αρι προς το 6αρι. Εχει καλή τεχνική, δεν είναι δυνατός όπως ο Μπαντού Ντιαγέ που έχει ο Αρης, ούτε τόσο γρήγορος. Εχει καλύτερη τεχνική κατάρτιση και θα τον σύγκρινα με τον Νιάς που είχε ο Παναθηναϊκός. Το αρνητικό για τον Πάπε ήταν ότι δεν βρήκε ευκαιρίες στην καριέρα του. Όταν πήγε στη Ντιζόν, αυτή πάλευε για την παραμονή της και δεν θα μπορούσε να εμπιστευτεί νέους παίκτες», συμπλήρωσε.

Πληροφορίες της σημερινής «Μ» αναφέρουν ότι Αρης και Λιόν συμφώνησαν για την αγορά του 40% των δικαιωμάτων του παίκτη και το ποσό δεν είναι στα 500.000 ευρώ που έγραψε η «Εκίπ», αλλά πολύ μικρότερο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» έχουν βρει συμφωνία και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή καθώς επίσης και ότι προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξαν ρόλο δύο στοιχεία. 

Πρώτον: Πρόσφατα ο 24χρονος Σενεγαλέζος άλλαξε ατζέντη και πλέον συνεργάζεται με αυτόν του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Δεύτερον: Μίλησε μαζί του και ο Μπαντού Ντιαγέ προτρέποντάς τον να αποδεχθεί την πρόταση του Αρη όπως φέρεται να έκανε. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι το deal είναι κοντά και εντός του επόμενου 24ώρου αναμένεται οριστική εξέλιξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.