Ο ΠΑΟΚτσής στηρίζει την ομάδα και, ταυτόχρονα, δεν πιστεύει ακόμη στον τίτλο. Νορμάλ και τα δύο...

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Κάπου κάποιοι μπερδεύονται και τα μπερδεύουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν μια σημαντική διαφορά. Αλλο “στηρίζω την ομάδα” και άλλο “πιστεύω στην ομάδα”. Και, μολονότι είναι διαφορετικά, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Στηρίζει ο οπαδός του ΠΑΟΚ την ομάδα του; 100%. Πιστεύει στην ομάδα του; Οχι ακόμα. Δεν πιστεύει ότι μπορεί να πάρει Πρωτάθλημα, γιατί δεν έχει “γεμίσει” με τις εμφανίσεις της και δεν έχει πειστεί από το ρόστερ της.

Δίκιο έχει και στα δύο. Πρέπει να στηρίζει, γιατί φιλόδοξη ομάδα χωρίς βοήθεια από τον κόσμο της δεν νοείται, αλλά ταυτόχρονα δικαιούται να αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί ο βασικός φετινός στόχος, γιατί αυτή η ομάδα που βλέπει δεν είναι ο ΠΑΟΚ που θέλει να βλέπει και ξέρει ότι μπορεί να δει με τιμονιέρη τον Ιβάν.

Δεν έχουμε, λοιπόν, εδώ να κάνουμε από τη μία πλευρά με τους... συσπειρωμένους, τους ενωμένους και τους υπερΠΑΟΚτσήδες και από την άλλη με τους διχαστικούς, τους κακούς ΠΑΟΚτσήδες, που σπέρνουν και καλλιεργούν τον αρνητισμό, όπως θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι, λες και δεν έχουν μάτια ή δεν διαθέτουν στοιχειώδη κρίση.

Η ομάδα στην πέμπτη αγωνιστική βρέθηκε στην πρώτη θέση, παρά το σοκ της ήττας από τα Γιάννινα στην πρεμιέρα, παρά τους συνεχείς αγώνες, παρά τα συνεχή ταξίδια και παρά τις απουσίες σημαντικών παικτών. Χίλια “μπράβο” τής αξίζουν και άλλα τόσα στον Λουτσέσκου.

 Ολοι χαίρονται, όλοι αισθάνονται υπερήφανοι, όλοι βγάζουν το καπέλο σε όσους παίκτες το πέτυχαν και, φυσικά, στον Ρουμάνο, αλλά όλοι δεν είναι βέβαιοι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια επιτυχία, αν δεν βελτιώσει την απόδοσή του και αν τον Ιανουάριο δεν καλύψει κάποιες από τις τρύπες του ρόστερ του. 

Κι αυτό γιατί όταν δεν παίζεις καλά είναι αδύνατο πάντα να κερδίζεις. Οταν παίζεις καλά οι πιθανότητες να πετύχεις τον στόχο του είναι πολύ περισσότερες. Σίγουρα, πάντως, με καλή απόδοση ο κόσμος σου δεν σε στηρίζει απλώς, αλλά και σε πιστεύει απόλυτα...

Ελάτε τώρα, ας μην κρυβόμαστε. Ποιος οπαδός του ΠΑΟΚ όσο ήταν στο 0-1 το σκορ στο Ηράκλειο, δεν φοβόταν ότι θα γίνει πάλι μια στραβή και θα έρθει η ισοφάριση; Ποιος δεν το φοβάται αυτό σε κάθε αγώνα; Ποιος είναι βέβαιος ότι θα μπει η ομάδα στο γήπεδο, θα δείξει την ανωτερότητά της και θα κερδίσει εύκολα χωρίς να τον “σκάσει” στην αγωνία και να του τσιτώσει τα νεύρα;

Κι ακόμη: Πώς μπορεί να αισθανθεί σιγουριά ο ΠΑΟΚτσής όταν έχει δει τον ΠΑΟΚ να παίζει καλό ποδόσφαιρο μόνο ένα ημίχρονο με τη Ριέκα, στο ματς με την ΑΕΚ και κατά διαστήματα με τον ΟΦΗ; Πώς να νιώσει ότι η δική του ομάδα είναι φαβορί για τον τίτλο κι ας έχουν τα δικά τους αγωνιστικά προβλήματα οι υπόλοιποι ανταγωνιστές, που λογικά και θεωρητικά, είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ;

ΥΓ. Οση εμπιστοσύνη να έχεις στον Λουτσέσκου, όσο καλή γνώμη να έχεις σχηματίσει γι' αυτόν με τα δύο νταμπλ, ξέρεις πολύ καλά ότι ο φετινός ΠΑΟΚ, από άποψη ποιότητας του ρόστερ, μοιάζει περισσότερο με τον ΠΑΟΚ των δύο προηγούμενων χρόνων και όχι με τον ΠΑΟΚ των νταμπλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.