Ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς θα κερδίσει στον τελικό

Γιώργος Καστάνης13 Μαΐου 2021

Τα συμπεράσματα βγήκαν μετά το ματς στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου και πλέον ξέρει τον τρόπο για να διεκδικήσει και να κατακτήσει το τρόπαιο. Η ήττα, είναι διδακτική, καθώς ο Δικέφαλος μπορεί να διορθώσει τα λάθη που έκανε και να προσηλωθεί στον απόλυτο βαθμό για το επόμενο μεγάλο παιχνίδι.

Πρακτικά, θα μπορούσε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του, ειδικά στα πρώτα λεπτά, εάν οι παίκτες του ήταν πιο συγκεντρωμένοι στις τελικές προσπάθειες. Κυρίως εάν είχε ο Γκαρσία στην διάθεσή του, παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Σβαμπ, ο Ινγκασον και ο Ελ Καντουρί. Αυτοί οι τέσσερις που λογικά θα είναι στο βασικό σχήμα του τελικού, κάλλιστα με την απόδοσή τους, μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με χαφ τους Τσιγγάρα και Ντόουγκλας που όντως ανταποκρίθηκαν στο πρώτο μέρος μεσοαμυντικά, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην προώθηση του παιχνιδιού. Σύν τοις άλλοις, ο Ουάρντα, κατανάλωσε περισσότερο χρόνο σε διαμαρτυρίες και γκρίνια, παρότι ο Φωτιάς δεν του έδωσε πολύ νωρίς το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου. Δεν ήταν ήρεμος ο Αιγύπτιος και αυτό συνετέλεσε ώστε ο ΠΑΟΚ να δείχνει αποκομμένος από το 30ο λεπτό και έπειτα.

Για την απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου δεν μπορεί να γίνει ειδική αναφορά, καθώς ο ΠΑΟΚ υστέρησε μεσοεπιθετικά. Πάντως το ματς αυτό, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να διορθώσει τα κακώς κείμενα και με την επιστροφή των έμπειρων να διεκδικήσει το Κύπελλο.

Εξαιρετική ηταν η εμφάνιση του Ιωάννη Μιχαηλίδη, που έκοψε αρκετές φάσεις και παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Τζόλης που επέστρεψε στην ενδεκάδα, αν και είχε ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, εντούτοις υστέρησε στις τελικές προσπάθειες. Μετά και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ είναι οριστικά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Απαντες πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ματς της 22ης Μαϊου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.