Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίση, μπορεί να την διαχειριστεί;

Δημήτρης Κανελλάκης04 Φεβρουαρίου 2020

Οτι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό, είναι πασιφανές. Εδώ και καιρό... Δεν περίμενε, νομίζω, κανείς το παιχνίδι με τον ΠΑΟ για να το καταλάβει.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που του στερούν ένα μεγάλο μέρος από την αγωνιστική δυναμική που διέθετε την προηγούμενη σεζόν. Οι παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι και το κενό τους δεν αναπληρώθηκε, ο Μαουρίτσιο και ο Βιεϊρίνια που εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών και της πολύμηνης απουσίας δεν είναι οι καταλύτες που ήταν για την κατάκτηση του νταμπλ, ο Φερέιρα που δεν καταφέρνει να καθοδηγήσει την ομάδα με την ίδια επιτυχία που το έκανε ο Λουτσέσκου.

Ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Τα βλέπει και τα καταλαβαίνει όλος ο κόσμος όσα παραπάνω αναφέρθηκαν. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τα αντιληφθείς.

Τα δικά του λάθη και οι δικές του παραλείψεις είναι που έχουν θέσει εν αμφιβόλω για τον ΠΑΟΚ την επίτευξη των στόχων του, την υπεράσπιση των κεκτημένων.

Κι είναι τυχερός που απέναντί του δεν έχει έναν Ολυμπιακό ο οποίος να είναι πολύ ισχυρός. Το έχω ξαναγράψει ότι κι οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν προβλήματα. Φαίνεται από την απόδοσή τους σε πολλά παιχνίδια, από την ευκολία με την οποία έχουν χάσει βαθμούς...

Το ζητούμενο, βέβαια, για τον ΠΑΟΚ είναι αν υπάρχουν περιθώρια να ανακάμψει και πόσο... Διότι η εικόνα του είναι αρκετά άσχημη. Οπως, επίσης, άσχημο είναι και το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, με την κριτική που ασκείται και ιδιαίτερα σε βάρος του προπονητή.

Αναρωτιόμουν πριν από λίγο καιρό πόσο έτοιμος είναι ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί συνθήκες κρίσης, από τις οποίες είχε ξεμάθει τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τις συνθήκες αυτές τις έχει μπροστά του και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα με την επικοινωνιακή καταιγίδα από πλευράς Ολυμπιακού, που έχει αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε θέση άμυνας και να απολογείται για εύνοια εξαιτίας κυβερνητικών παρεμβάσεων τις οποίες δεν χρειαζόταν, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου εναντίον του.

Ο ΠΑΟΚ πιάστηκε απροετοίμαστος αγωνιστικά, οργανωτικά, νομικά και επικοινωνιακά. Προσπαθεί τώρα να αλλάξει το κλίμα, αλλά δεν τον βοηθάνε καθόλου η εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας.

Οτι... ζητείται ψυχραιμία είναι το μόνο σίγουρο. Ωστόσο, στην πράξη θα φανεί αν υπάρχει, όπως και αν υπάρχει το καθαρό μυαλό που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.