Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, από αυτά που δύσκολα βρίσκεις λύση...

Δημήτρης Κανελλάκης07 Δεκεμβρίου 2021

Για τον ΠΑΟΚ τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές. Όχι μόνο από την αρχή αυτής της σεζόν, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και την προηγούμενη.

Σε ό,τι με αφορά, έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που είπα πως έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της ομάδας και ότι όποιος δεν το βλέπει και δεν θέλει να το παραδεχτεί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον ΠΑΟΚ.

Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από το παιχνίδι με τον Ιωνικό, ότι ο ΠΑΟΚ θα παίζει αυτή την σεζόν για να... σώσει ό,τι σώζεται. Νομίζω ότι ακόμη και κάποιος που μπορεί να έχει μια πιο αισιόδοξη οπτική στα πράγματα και θέλει να ελπίζει ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, μετά το ματς με τον Ιωνικό θα άρχισε, λογικά, να σκέφτεται ότι προφανώς αυτά τα περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Είναι πολύ συγκεκριμένη η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΠΑΟΚ. Και είναι λάθος να προσπαθεί κάποιος να φορτώσει το σύνολο των ευθυνών στον προπονητή και τους παίκτες.

 Έχει επανειλημμένα επισημανθεί ότι η ποιότητα του ρόστερ δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο που διέθετε ο ΠΑΟΚ ως το καλοκαίρι του 2019. Και σίγουρα δεν είναι λογικό να υπάρχει η απαίτηση από αυτό το ρόστερ να αποδώσει στο επίπεδο που απέδιδε ένα πολύ ποιοτικότερο.

Τώρα, αν ο προπονητής, ή η διοίκηση ή κάποια media πίστεψαν, ή, ακόμη κι αν δεν το πίστευαν απόλυτα αλλά προσπάθησαν να το περάσουν στον κόσμο ότι ο ΠΑΟΚ έχει τους παίκτες που μπορεί να τον καταστήσουν σούπερ ανταγωνιστικό, είναι δικό τους πρόβλημα, το οποίο τώρα το βρίσκουν μπροστά τους και δυσκολεύονται, αδυνατούν να το διαχειριστούν.

Θα το γράψω για μία ακόμη φορά: ομάδες όπως ο φετινός ΠΑΟΚ, τόσο άσχημα σχεδιασμένες, τόσο αποδυναμωμένες σε σχέση με το πώς ήταν την προηγούμενη σεζόν ή τα δύο προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να μεταμορφωθούν με κινήσεις που θα γίνουν εν τω μέσω της σεζόν.

Ομάδες με τόσο σοβαρά προβλήματα, μπορούν να βρουν σοβαρές και ουσιαστικές λύσεις μόνο με προγραμματισμό που γίνεται το καλοκαίρι και έχει ως βασικό άξονα τις ριζικές αλλαγές.

Γιατί ο ΠΑΟΚ για να ξαναγίνει αυτό που ήταν ως το καλοκαίρι του 2019, πρέπει να χτιστεί από την αρχή...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.