Ο ΠΑΟΚ «τρυπήθηκε» εκ των έσω; Εντοπίστηκε και η... κερκόπορτα

Δημήτρης Μπούζας03 Ιουνίου 2020

Σίγουρα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έμειναν με την απορία τι ακριβώς υπονοούσε ο γιος του μεγαλομετόχου με εκείνο το χτύπημα στο διαδίκτυο που άφηνε πολλά περιθώρια ερμηνείας, αλλά και ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπήρξε συμπεριφορά «εντός των τειχών» η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απεχθέστατη και προδοτική. Είπε λοιπόν: «Το πιο δύσκολο στις μέρες μας δεν είναι να παλεύεις με τα λιοντάρια...αλλά να συμβιώνεις με τα φίδια...». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση για όλα όσα ύποπτα διαπίστωναν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ σε κάθε βήμα τους, στην διάρκεια των περιπετειών του συλλόγου, ο οποίος οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή βάσει του μεθοδευμένου ερυθρόλευκου σχεδίου το οποίο δυστυχώς στήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού με την αμαρτωλή επιτροπή του. 

Οι ίδιοι επιτελείς πολλές φορές έμεναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας μια αφύσικη και απίστευτη ροή πληροφοριών προς την «αντίπερα όχθη», εμπιστευτικών στοιχείων με λεπτομέρειες πέρα και πάνω από κάθε όριο που θα μπορούσε να έχει μια πετυχημένη διερεύνηση. Πληροφορίες που δεν αφορούσαν παρανομίες (γιατί αυτές δεν υπήρχαν) αλλά και ήσσονος σημασίας στοιχεία που για ειδικούς λόγους εθεωρούντο εμπιστευτικά και αφορούσαν τη λειτουργία του συλλόγου. Στοιχεία καλά φυλασσόμενα. Γιατί και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν στεγανά όπως και σε όλους τους συλλόγους, αλλά και σε όλες τις σοβαρές επιχειρήσεις. Όμως αυτό το φαινόμενο της άνετης πρόσβασης και της χύμα χρησιμοποίησης τους, στην προσπάθεια να στηριχθεί το κατασκευασμένο σενάριο της πολυϊδιοκτησίας έβαλε σε σοβαρές σκέψεις τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι από κάποια στιγμή και ύστερα άρχισαν να υποψιάζονται, να προβληματίζονται και να ανησυχούν.

 Για αυτόν τον λόγο ξεκίνησαν τις πρώτες ιχνηλατήσεις για να βρεθεί αν υπήρχε διαρροή και «τρύπημα» εκ των έσω. Η διακριτική έρευνα κράτησε αρκετό καιρό και οδήγησε – όπως λέγεται και όπως υποστηρίζεται – σε συγκεκριμένο άτομο το οποίο για μεγάλα χρονικά διαστήματα διαχειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις του συλλόγου και αντίστοιχες επιχειρηματικές του μεγαλομετόχου. 

Μετά τα πρώτα στοιχεία ενημερώθηκε ο Γιώργος ο Σαββίδης, ο οποίος αντέδρασε οργισμένα, περιοριζόμενος στο προαναφερόμενο διαδικτυακό χτύπημα που άφηνε πολλά περιθώρια για πολλές ερμηνείες. Το θέμα από τη φύση του λεπτό, αποφασίστηκε να μην πάρει έκταση και να διερευνηθεί εξονυχιστικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες και αφορμές για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Φίλος, γνώστης λεπτομερειών της διερεύνησης και της ταυτοποίησης, με διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του συγκεκριμένου ατόμου που έδρασε προδοτικά σε βάρος του ΠΑΟΚ. Επιπρόσθετα όμως ότι υπάρχει και μεγάλη προσοχή από μέρους των διοικούντων στον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης. Η οποία όμως αυτή τη στιγμή και όπως είναι επόμενο περνά σε δεύτερη μοίρα, με τα πλέι οφ και το κυριακάτικο ντέρμπι να ενδιαφέρουν αποκλειστικά την ασπρόμαυρη οικογένεια. 

Στο περιθώριο των ανωτέρω, ένα κατατοπιστικό σχόλιο για το μέλλον της NOVA νομίζουμε ότι είναι ενδιαφέρον. Σας το παραθέτουμε: «Η είδηση ότι η NOVA απέκτησε επιτέλους νέο αφεντικό είναι σημαντικότατη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ρεαλιστικά μιλώντας, υπάρχει μια πιθανότητα οι ομάδες να καταφέρουν να σώσουν αυτό που αποφάσισαν, δηλαδή την κεντρική διαχείριση. Αν δεν υπήρχε αλλαγή του ιδιοκτησιακού τη εταιρίας, δεν νομίζω ότι υπήρχε δυνατότητα η NOVA να αποκτήσει τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος, είτε μόνη της, είτε μπαίνοντας σε κάποια κοινοπραξία με την ΕΡΤ. Η αποφασισμένη από τις ΠΑΕ κεντρική διαχείριση θα κατέρρεε πανηγυρικά. Η NOVA για να αποκτήσει τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ, του Ατρομήτου, της Ξάνθης, του Παναιτωλικού και της Λαμίας που πέρυσι δεν είχε, θα χρειαζόταν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον τα οποία δεν θα μπορούσε να τα διαθέσει. Τώρα υπάρχει ελπίδα ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα τα δώσουν, αν βέβαια θέλουν να μεταδίδει η NOVA το ελληνικό πρωτάθλημα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.