Ο Γκαρσία και οι... σωματοφύλακές του παίζουν πλέον μόνο για το μέλλον τους!

Κώστας Πετρωτός08 Απριλίου 2021

Δεν θα μπορούσε να το πει πιο ανοιχτά ο Πάμπλο Γκαρσία. Και μάλιστα το ανέφερε και δύο φορές. Μία στις δηλώσεις του στην Cosmote και μία στο PAOK TV. Μεταφέρω την δεύτερη... βερσιόν: «Είναι κάποιες συγκεκριμένες στιγμές που ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα. Είναι τελείως διαφορετικά τα παιχνίδια αυτά που κρίνουν πρόκριση στον τελικό. Έχω αποδείξει πολλές φορές ότι είμαι θιασώτης άλλου είδους ποδοσφαίρου. 

Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο για να έρθει η επιτυχία έχει πολλούς δρόμους που μπορείς να ακολουθήσεις...». Με απλά λόγια ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν είναι ώρα για επιθετικό ποδόσφαιρο και θέαμα, αλλά για ουσία. Το 'πε λίγο πιο αναλυτικά ο χρυσός σκόρερ, Τόμας Μουργκ: «Ξέραμε πάνω κάτω τι παιχνίδι θα έχουμε σήμερα (σ.σ. χθες) και αυτό συναντήσαμε: ένταση, πάθος, πολλά φάουλ και όχι πολλά ρίσκα από τις δύο ομάδες. Παλέψαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ, ήμασταν κοντά ο ένας στον άλλο, δεν παίζουμε πάντα έτσι, αλλά χρειάστηκε να κάνουμε και άμυνα. Σίγουρα δεν ήμασταν καλοί, αλλά όταν δεν αποδίδεις όπως θα περίμενες αλλά παίρνεις θετικό αποτέλεσμα, σίγουρα αυτό είναι κάτι καλό για την ψυχολογία σου».

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε χθες για το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο. Δεν ήταν καλός. Μέχρι να μας ρίξει το... κολλύριο ο Τόμας Μουργκ, τα μάτια μας πόνεσαν πολύ. Του Γκαρσία κοκκίνισαν. Μάλλον, όμως, ο Ουρουγουανός τεχνικός το έκανε απολύτως συνειδητά. Ίσως να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει μία επιθετικότητα αρχικά στο παιχνίδι της, κυρίως από την αριστερή της πλευρά με τον Τάνκοβιτς, όπως και να 'χει όμως ο ΠΑΟΚ είχε ως βασικό στόχο να μην δεχθεί γκολ. Γι' αυτό έπαιξε και όπως φάνηκε το πέτυχε και σχετικά εύκολα. Ενα σουτ του Τάνκοβιτς και ένα του Ολιβέιρα στο πρώτο μέρος με τον Πασχαλάκη να αντιδρά σωστά και μία φάση που ο Ινγκασον δεν έκανε και το καλύτερο διώξιμο στο δεύτερο. 

Αυτές ήταν οι στιγμές... υποτιθέμενης ανησυχίας για τον Δικέφαλο. Εμεινε εκεί, δεν νοιάστηκε να ψάξει κάπως επιτακτικά ένα γκολ, ίσως και γιατί υπήρχε ο φόβος μην επαναληφθεί το σκηνικό που έχουμε ζήσει και άλλες φορές φέτος, ο ΠΑΟΚ να δημιουργεί και ο αντίπαλος να πετυχαίνει τα γκολ. Με την σιγουριά του «κρατάμε το μηδέν» ο ΠΑΟΚ πορεύτηκε σε όλα το ματς. Θα μπορούσε να βρει ένα γκολ... δώρο Τσιντώτα, αλλά ο Τζόλης απέδειξε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Γκαρσία είχε, πάντως, στο μυαλό του να φρεσκάρει τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής (άλλαξε και τον Βιεϊρίνια που είχε ενοχλήσεις) και εν τέλει αυτή η επιλογή έδωσε στην ομάδα του και το γκολ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό.

Ο Ουάρντα πήρε το φάουλ που εκτέλεσε άψογα ο Μουργκ. Οι πανηγυρισμοί στο φινάλε του ματς απέδειξαν κάτι που ήταν ορατό διά γυμνού οφθαλμού εδώ και καιρό: Ο Γκαρσία και οι παίκτες του κουβαλάνε πολύ μεγάλη πίεση.

Ο εσωστρεφής Πάμπλο με το ισχυρό πιστεύω

Η εικόνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να πηγαίνει στον Πασχαλάκη να τον χτυπάει στο στήθος και να του μιλά ασταμάτητα αμέσως μετά την λήξη, έδειξε πόση μεγάλη πίεση απελευθέρωσε από μέσα του ο 43χρονος κόουτς. Πολλοί δεν το έχουν αντιληφθεί γιατί ο Γκαρσία είναι ένας εσωστρεφής άνθρωπος και υπάρχουν πολλά πράγματα που κρατά για τον εαυτό του, όμως, μόνο ο ίδιος γνωρίζει πόσο μεγάλη πίεση σωρεύει καθημερινά. Αν και άπειρος κλήθηκε να δοκιμαστεί στον ΠΑΟΚ σε μία μεταβατική περίοδο, χωρίς να χτίσει ο ίδιος την ομάδα και χωρίς δίπλα του ένα τιμ ανθρώπων που θα τον υποστηρίξουν. 

Εδώ και αρκετές μέρες, μάλιστα, δεν έχει ούτε καν αθλητικό διευθυντή από πάνω του. Κι όμως γνωρίζει ότι στο τέλος της σεζόν δεν θα έχει κανένα άλλοθι αν δεν βγει η ομάδα στην Ευρώπη, δεν πάει μέχρι τον τελικό και δεν φανεί αξιόμαχη. Πολύ απλά, ο Κανάριο γνωρίζει ότι την περίοδο που διανύουμε παίζει το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Το ίδιο συμβαίνει και με μεγάλο κομμάτι του ρόστερ. Οπότε άπαντες οφείλουν να μάθουν να ζούνε με αυτή την πίεση.

Χθες φάνηκε και κάτι άλλο που έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης πίεσης. Ο Γκαρσία ποντάρει και σε συγκεκριμένους παίκτες. Εξ ου και η παθιασμένη συζήτηση με τον Πασχαλάκη. «Εχει κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλα» είπε για τον υψηλόσωμο πορτιέρε. Λίγο αργότερα μαθαίναμε και την εντολή στον Μουργκ να αναλάβει όποιο στημένο κέρδιζε η ομάδα του στα τρία λεπτά που αγωνίστηκε. Και σ' αυτόν επιμένει γιατί κάτι βλέπει προφανώς. Ο Ινγκασον επί των ημερών του έχει γίνει ο ηγέτης της άμυνας κι ας παίρνει το περιβραχιόνιο ο Κρέσπο όταν δεν αγωνίζεται ο Βιεϊρίνια, ενώ ο Ουάρντα δεν παραλείπει να τον μνημονεύει κάθε φορά που κάνει δηλώσεις.

Ο Γκαρσία έχει τους δικούς του σωματοφύλακες και μαζί δίνουν μία μάχη επιβίωσης. Όχι για φέτος, αλλά για να κερδίσουν το δικαίωμα να είναι όλοι μαζί κάτω από την στέγη του ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια.

Υ.Γ. Ας μην κρύψουμε την χθεσινή πολύ υποτονική εμφάνιση πίσω από το... έργο τέχνης του Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του και για να συμβεί αυτό πρέπει οι χαφ του να ανεβάσουν στροφές και στο φινάλε της σεζόν να βγάλουν το καλύτερο πρόσωπό τους. Ο τελικός είναι πολύ κοντά, αλλά η ρεβάνς δεν συγχωρεί λάθη και εμφανίσεις κάτω του μετρίου. Όσο κακή κι αν είναι η ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.