Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου «διέψευσε» τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημίχρονου

Χρύσανθος Δοβλέτογλου04 Απριλίου 2024

Αρκετοί είναι αυτοί που βάζουν στη «ζυγαριά» τον τίτλο του πρωταθλήματος με την ευρωπαϊκή διάκριση μέσω του Conference League, γιατί θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάει μέχρι τέλους και στις δύο διοργανώσεις που συνεχίζει και η εξήγηση βρίσκεται στην εικόνα που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Λαμία.

Χωρίς την «κολόνα», τον Μεϊτέ στη μεσαία γραμμή, ο Δικέφαλος ήταν ασύνδετος, χωρίς τον Τάισον στη μεσοεπιθετική γραμμή δεν είχε φαντασία και την απρόβλεπτη ενέργεια και χωρίς τον Μπάμπα στα αριστερά, έλειπαν οι επικίνδυνες πλαγιoκοπήσεις.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Λαμία να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με περισσότερες τελικές ενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, μάλιστα, αποτέλεσαν άμεση απειλή και το αποτέλεσμα θα μπορούσε στην ανάπαυλα να είναι 0-2.

Οταν με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Μεϊτέ, Μπάμπα και Τάισον, η εικόνα άλλαξε άμεσα και από το 55' και μετά είδαμε στο γήπεδο τον Δικέφαλο που έχουμε συνηθίσει και που μπορεί να πετύχει και τους δύο στόχους που έχει μπροστά του.

Με διαρκή πίεση στον αντίπαλο, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και επιθέσεις τόσο από τον άξονα, όσο και τα άκρα. Στην πορεία ενσωματώθηκε στην ενδεκάδα και ο Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος ήταν, τελικά, αυτός που «υπέγραψε» την επιτυχία με δύο τέρματα.

Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου, σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν, διέψευσε τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου και απέδειξε ότι η παρουσία του στο ξεκίνημα του ματς με την Λαμία δεν είναι ο κανόνας και ότι η ομάδα δεν μπήκε σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά, απλώς, ήταν μία κακή παρένθεση.

Φυσικά, ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» θα ήθελε η επιτυχία να έρθει πιο εύκολα, ωστόσο, η αντίδραση, με την εντυπωσιακή αλλαγή προσώπου, από το ένα ημίχρονο στο άλλο, μόνο ικανοποιημένο πρέπει να τον αφήνει. Γιατί δείχνει σύνολο με χαρακτήρα.

Και τώρα, στο μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ, αυτό που θα μετρήσει περισσότερο θα είναι -σε συνδυασμό με το πάθος και την αγωνιστικότητα- η προσωπικότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι στα σπουδαία ματς φωνάζει πάντα «παρών» και άρα δεν έχει να φοβηθεί κάτι, μόνο να βγάλει στο χορτάρι τον καλύτερό του εαυτό. Αυτόν, που στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν τον οδήγησε να παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.