Ο ΠΑΟΚ των …πολλαπλών ταχυτήτων!

Αρις Νικολάκης23 Ιανουαρίου 2022

Επιχειρεί, να γυρίσει σελίδα σήμερα στον Βόλο ο ΠΑΟΚ. Επιχειρεί με Γιόαν Σάστρε κι Αντόνιο Τσόλακ στην αποστολή του.

 Ο Ισπανός κι ο Κροάτης δεν είχαν περιθώρια μακράς προετοιμασίας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τους ρίχνει νωρίς στα βαθιά. Ανάγκα θεοί πείθονται...

Αν και για τον Αντόνιο Τσόλακ δεν είναι η πρώτη φορά. Την πρώτη φορά πάντως, δεν τα κατάφερε. Τότε, δεν είχε τις πλάτες του προπονητή του. Τώρα; Τις έχει καθώς ο Ρουμάνος τον εμπιστεύεται. Εξάλλου αυτή η εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν το «κλειδί» για το άνοιγμα της πόρτας εξόδου στον Κάρολο Σφιντέρσκι.

Όπως και να το κάνουμε βέβαια, αυτό το συνεχές ανακάτωμα της τράπουλας δεν ωφελεί σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Δε γίνεται όμως, αλλιώς. Το πλήθος λαθών διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας στη θερινή μεταγραφική περίοδο κι η θύελλα πρωτοφανούς ατυχίας η οποία «πήρε και σήκωσε» τον «δικέφαλο» στη συνέχεια, διαμόρφωσε αυτήν την κατάσταση!

Εδώ και περίπου, έξι μήνες ο Κυπελλούχος δεν «σταυρώνει» κατά κανόνα τουλάχιστον, ίδια ενδεκάδα σε δεύτερη αγωνιστική. Μία αιτία… Πιθανώς η κυριότερη και σοβαρότερη για την έλλειψη συνεχούς αγωνιστικής ισορροπίας του. Οι δοκιμές και τα πειράματα ενώ μαίνονταν οι μάχες σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ είχαν κόστος. Κόστισαν ακριβά στο Πρωτάθλημα με απώλεια βαθμών. Κόστισαν και στο Κύπελλο και στο Κόνφερενς Λιγκ περισσότερο άνετης πορείας αλλά… Σε αυτές τις διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη, σε τροχιά πρόκρισης.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι πολύ στριμωγμένος. Κι ομάδα οφείλει να (ξανα) φτιάξει. Κ όσους έμειναν, στόχους οφείλει, να πετύχει. Ίσως είναι στην δυσκολότερη θέση – τηρουμένων των αναλογιών - στην οποία έχει βρεθεί προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν είναι φυσικά, άμοιρος ευθυνών για αυτό το στρίμωγμα. Έχει αναλάβει εξάλλου ο ίδιος τις ευθύνες του για λαθεμένες επιλογές προσώπων και τακτικής.

Προσώπων; Ναι, προσώπων. Δεν δικαίωσαν την πλατιά στήριξη του Ρουμάνου μήτε ο Φερνάντο Βαρέλα, μήτε ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Έτσι… Για παράδειγμα! Δεν είναι, να ξύνουμε πληγές. Προχωρούμε παρακάτω…

Στον Ραζβάν Λουτσέσκου καταμαρτυρούμε ουκ ολίγα. Δίνει κι αυτός αφορμές με τις λαθεμένες επιλογές σε έργα και λόγια.. Οφείλουμε όμως, να τού αναγνωρίσουμε το μέγα προσόν του μαχητή. Και με αυτό ως «αιχμή του δόρατος» του μάχεται, να σώσει ό, τι σώνεται… Να διορθώσει ό, τι διορθώνεται… Και να κερδίσει, ό, τι κερδίζεται!

Κόντρα στον Βόλο σήμερα επιστράτευσε τις δυο πρώτες ενισχυτικές κινήσεις. Τον Γιόαν Σάστρε και τον Αντόνιο Τσόλακ. Κι αναμένει τις δυο επόμενες. Πιθανότατα, τον Φιλίπε Σοάρες κι ίσως, έναν ακόμη επιθετικό από την Ιβηρική χερσόνησο. Παπούτσια από τον τόπο του προτιμά ο Ζοσέ Μπότο. Συμφωνεί κι επαυξάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κι έτσι το 2022 καθίσταται εξ ανάγκης ο ΠΑΟΚ πολλαπλών ταχυτήτων. Κάνει μεταγραφές ζωτικής σημασίας. Παίζει μπάλα στο Πρωτάθλημα. Δεν πετά λευκή πετσέτα... Κυνηγά με το ρευστό ρόστερ του, πρόκριση σε Κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ.. Διαχειρίζεται τα πρωτογενή …. Προϊόντα των Ακαδημιών του. Οικοδομεί στην παρούσα, την ομάδα της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου!

ΠΑΟΚ λοιπόν, πολλαπλών ταχυτήτων. Δεν γίνεται αλλιώς! Τι θα καταφέρει… Εάν το καταφέρει… Πως θα το καταφέρει… Ο χρόνος θα δείξει. Κι ο χρόνος ήδη μετρά. Τρέχει και σήμερα στον Βόλο…

ΥΓ : «Έφυγε» ένας μνημειώδης ευθύς ΠΑΟΚτσής! Παράγοντας των έργων με αποστροφή στα λόγια είχε σημαντική συμμετοχή σε γενναίες αποφάσεις για το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ. Ο Θανάσης Μαντάς αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί πρότυπο υψηλής προσφοράς, με χαμηλούς τόνους.

 Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός δεν έχει φροντίσει, με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε τέτοιοι παράγοντες του, να καθίστανται γνωστοί για την δράση τους στην «πρώτη γραμμή» από γενεά σε γενεά. Καλό του ταξίδι!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.